Resclosa del Salamí, en el riu Gurri.

L'ACA millora la connectivitat fluvial de la conca del riu Ter amb l'enderrocament d'una resclosa a la comarca d'Osona

query_builder   5 maig 2021 10:31

event_note Nota de premsa

L'ACA millora la connectivitat fluvial de la conca del riu Ter amb l'enderrocament d'una resclosa a la comarca d'Osona

  • S’ha adjudicat, per un import proper als 45.900 euros, l’execució de les obres destinades a restituir l’entorn fluvial a la zona de la resclosa del Salamí (riu Gurri) a les Masies de Roda

 

  • Les actuacions es concentraran en enderrocar una estructura de 50 metres de llarg i 2,5 metres d’altura, restaurar el bosc de ribera i protegir el canal i l’edifici adjacent
Resclosa del Salamí, en el riu Gurri.
Resclosa del Salamí, en el riu Gurri.

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha adjudicat, per un import proper als 45.900 euros, el contracte per a millorar la connectivitat fluvial a la conca del riu Ter. L’actuació se centrarà en dur a terme les obres d’adequació i restitució de l’entorn fluvial del riu Gurri al seu pas per les Masies de Roda, a la comarca d’Osona.

Els treballs, que tindran una durada de set mesos i mig a partir de la signatura del contracte, consistiran en la demolició de l’assut, la recuperació del bosc de ribera i el reforç del canal d’aprofitament que hi ha al marge dret del riu.

Es preveu que els treballs d’enderrocament es duguin a terme a l’estiu, moment en què el cabal del riu tendeix a ser més baix. A diferència dels treballs d'enderroc, les actuacions de restauració de la vegetació es duran a terme a l’hivern. La plantació forestal, inclourà la preparació del terreny per a la plantació, el transport de les plantes, el seu emmagatzematge en viver i la distribució per la zona de plantació. Finalment, un cop s’hagi enderrocat l’assut, es duran a terme actuacions per a protegir el canal i l’edifici adjacent, emprant tècniques de bioenginyeria.

Aquesta és una actuació més del llistat de mesures que l’Agència Catalana de l’Aigua te previst executar en compliment de la millora de la connectivitat fluvial i està inclosa dins de l’actual cicle de planificació hidrològica.

3  

Imatges

Foto 1

Foto 1 385

Foto 2

Foto 2 357

Mapa. Ubicació de la resclosa.

Mapa. Ubicació de la resclosa. 333

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 241