Foto

Detinguts dos homes a Barcelona per estafar repetidament un senyor de 70 anys amb discapacitat física i psicològica

query_builder   8 maig 2021 11:25

event_note Nota de premsa

Detinguts dos homes a Barcelona per estafar repetidament un senyor de 70 anys amb discapacitat física i psicològica

· Es van guanyar la confiança de la víctima aprofitant-se de la seva vulnerabilitat i van aconseguir que els donés diners fent-li creure que eren amics

· Hores abans de la detenció van portar la víctima al banc perquè retirés 12.000 euros però l’entitat financera va denegar l’operació en sospitar de la maniobra

La Policia de la Generalitat – Mossos d'Esquadra ha detingut a Barcelona dos homes, de 67 i 65 anys i nacionalitat espanyola, com a presumptes autors d’un delicte d’estafa continuada a un altre home de 70 anys. Els estafadors s’haurien aprofitat de les baixes facultats mentals de la víctima per guanyar-se la seva confiança, quedar amb ell en repetides ocasions com si fossin amics i demanar-li diners. Precisament és així com se’ls va poder detenir el passat 5 de maig, quan familiars de la víctima van alertar la policia  en observar com els presumptes estafadors se l’enduien en cotxe després que aquesta els hi fes entrega de diners i d’una llibreta d’estalvis.

Els familiars de la víctima sospitaven que els presumptes estafadors podien haver-se’l emportat a alguna entitat bancària per retirar diners ja que havien comprovat que en els darrers mesos, i des de que sabien de l’existència d’aquests dos homes que quedaven contínuament amb ell, els estalvis del seu compte bancari havien disminuït de forma anormal.

En rebre l’avís, els agents van iniciar la recerca dels presumptes estafadors per voltants de possibles indrets on podrien haver-se adreçat amb la víctima fins que, finalment, van localitzar el vehicle amb el qual havien marxat tots tres a prop d’una entitat bancària.  Els agents van poder trobar allà mateix la víctima acompanyada de dos homes que coincidien amb la descripció aportada pels familiars. Per tal d’esclarir els fets, els agents van demanar a tots tres que els acompanyessin voluntàriament amb el seu vehicle a comissaria on, després de recollir la denúncia formal de la família, van detenir els dos homes per un delicte continuat d’estafa.

Durant tot aquest temps que els detinguts havien aconseguit quedar amb la seva víctima i aprofitar-se’n fent veure que eren amics van  aconseguir que retirés fins a 1.800 euros del seu compte bancari. L’estafa de més magnitud, però, es va veure truncada el mateix dia que van ser detinguts, ja que en intentar retirar 12.000 euros d’una entitat bancària, el treballador de l’oficina va desconfiar dels acompanyants del titular del compte, no els va fer entrega dels diners i va alertar un familiar de la víctima de la possible maniobra fraudulenta, fet que va acabar d’impulsar als familiars a donar coneixement dels fets a la policia.

 

Àrea de Comunicació
Barcelona, 8 de maig de 2021