Ingressa a presó un home que va col·locar un artefacte explosiu en una excavadora de l'empresa que el va acomiadar

query_builder   10 maig 2021 07:29

event_note Nota de premsa

Ingressa a presó un home que va col·locar un artefacte explosiu en una excavadora de l'empresa que el va acomiadar

. L’arrestat va col·locar l’artefacte casolà dins el motor d’una màquina excavadora d’ús diari amb la intenció de fer-lo esclatar quan arribessin els treballadors

. L’artefacte, una garrafa plena de benzina i connectada a una placa electrònica programada per esclatar a una hora concreta, va ser detectat per uns dels treballadors i desactivat pels especialistes de TEDAX-NRBQ del cos de Mossos d’Esquadra

CME

Agents de la Comissaria General d’Informació van detenir, el 4 de maig, un home de 45 anys, de nacionalitat espanyola i veí de l’Hospitalet de Llobregat, com a presumpte autor d’un delicte d’homicidi en grau de temptativa, un de tinença il·lícita d’artefacte incendiari i un de danys en grau de temptativa.


Els fets es remunten al  10 de març, pels volts de les 8 del matí, quan agents de la comissaria de Rubí van rebre l’avís que hi havia un artefacte explosiu dins del motor d’una excavadora. La màquina formava part d’una obra que s’estava fent a la població de Castellbisbal.

 

Van ser els especialistes del grup de TEDAX-NRBQ del cos de Mossos d’Esquadra els que, un cop desactivat l’artefacte, van procedir  a la seva recollida sense que arribés a detonar. L’aparell era de construcció casolana però força elaborat i consistia en una garrafa plena de benzina de la qual en sortia un cablejat que connectava amb una placa electrònica, la placa era programable i  s’alimentava amb piles. Aquest aparell estava programat per activar-se a les 9.15 hores, moment en què els operaris la utilitzarien per treballar.

 

Els agents de la Comissaria General d’Informació van iniciar una investigació per determinar l’autoria dels fets. Els investigadors juntament amb la Divisió de Policia Científica i TEDAX-NRBQ van relacionar aquest artefacte amb un home que havia treballat per l’empresa poc temps abans i que va ser acomiadat. Es dona la circumstància que, la setmana anterior hi va haver, en la mateixa obra, un sabotatge en dues màquines: algú havia posat sucre al dipòsit de la benzina.


El 4 de maig els investigadors van fer una entrada i registre al domicili del presumpte autor a l’Hospitalet de Llobregat. Dins del pis els mossos van localitzar diversos components similars als emprats a Castellbisbal. L’home va ser detingut en aquell moment.


L’arrestat va passar a disposició judicial el 5 de maig  al jutjat de guàrdia de Rubí, el qual va decretar el seu ingrés a presó.

 

Àrea de Comunicació

Granollers, 10 de maig de 2021

4  

Imatges

IMATGE 1

IMATGE 1 152

IMATGE 2

IMATGE 2 320

IMATGE 3

IMATGE 3 270

IMATGE 4

IMATGE 4 276