Julio Díaz

TURISME

La Generalitat dona suport al nou Hub Data Turístic de la ciutat

query_builder   18 maig 2021 13:09

event_note Nota de premsa

TURISME

La Generalitat dona suport al nou Hub Data Turístic de la ciutat

Julio Diaz
  • El conseller Tremosa ha participat en l’acte de presentació i de constitució del projecte

 

  • Aquest Centre d’Intel·ligència és una iniciativa público-privada que permetrà la digitalització turística de Barcelona i l’evolució d’aquest sector econòmic, fortament impactat per la Covid19

 

  • El projecte, emmarcat en el Pla de reactivació econòmica i protecció social ‘Turisme intel·ligent’, optarà a l’assignació dels fons europeus Next Generation EU

 

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha participat avui al Camp Nou en la presentació i constitució d’Amazing Barcelona, el nou Hub Data Turístic de la ciutat. Aquest nou Centre d’Intel·ligència turística permetrà la digitalització turística de Barcelona i, conseqüentment, impulsarà un sector que ha estat fortament afectat per la crisi de la Covid-19 tot millorant l’experiència dels visitants a la ciutat i, conseqüentment, fidelitzant-los i augmentant el seu valor.

El conseller Tremosa ha destacat en la seva intervenció que “de la revolució industrial passem a la digital, ja hi som” i ha afegit que “ aquesta revolució, que afecta a tots els àmbits, ha de falcar la recuperació de tots els sectors econòmics”. El responsable d’Empresa i Coneixement ha assegurat que “la gestió del Big Data pot donar-nos en el món del turisme un gran avantatge competitiu ja que és el gran valor d’aquest projecte, al qual des de la Generalitat donem suport”.

De caràcter público-privat, aquesta iniciativa la lidera el consorci Turisme de Barcelona i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Cambra de Comerç de Barcelona, Telefónica, Vueling, el F.C. Barcelona, Telefónica, l’Hospital Clínic, i també s’hi han afegit d’altres entitats i empreses com Damm i el RACC.

Aquest nou Hub de Data ‘Amazing Barcelona’ centralitzarà la gestió de tota l’experiència turística a Barcelona. En concret, el seu equip treballarà totes les dades procedents de diferents fonts en unes úniques instal·lacions, altament tecnificades, fet que facilitarà la presa de decisions als agents d’un sector necessitat d’una forta regeneració després de la pandèmia. És per aquest motiu que el projecte s’emmarca en el Pla de reactivació econòmica i protecció social “Turisme intel·ligent” de la Generalitat i, per tant, optarà als Fons Europeus de Reconstrucció Next Generation. De fet, la Cambra de Comerç de Barcelona i Turisme de Barcelona han d’elaborar ara un business plan que defineixi les potencialitats de la iniciativa i el finançament necessari.

 

 

 

 

2  

Imatges

Fotografia de grup de la presentació del projecte (Julio Díaz)

Fotografia de grup de la presentació del projecte (Julio Díaz) 2560

Fotografia del conseller Tremosa durant la seva intervenció (Julio Díaz)

Fotografia del conseller Tremosa durant la seva intervenció (Julio Díaz) 2203