Feminicidi Creixell

El Govern condemna el feminicidi d'una dona a Creixell presumptament víctima de la violència masclista

Demà a les 12.00h del migdia es farà un minut de silenci en senyal de condemna i dol

query_builder   18 maig 2021 16:22

event_note Nota de premsa

El Govern condemna el feminicidi d'una dona a Creixell presumptament víctima de la violència masclista

Demà a les 12.00h del migdia es farà un minut de silenci en senyal de condemna i dol

El Govern de la Generalitat de Catalunya condemna el feminicidi que ha tingut lloc a Creixell (Tarragonès) presumptament a mans de la parella,  i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima i al seu entorn més proper.

Demà a les 12.00h del migdia es farà un minut de silenci en senyal de condemna i dol davant la seu a Barcelona de l’Institut Català de les Dones (Pl. Pere Coromines 1). També es faran actes de rebuig davant les altres seus de l’ICD ubicades a les delegacions de les demarcacions territorials del Govern.

La consellera del departament de Presidència, Meritxell Budó, ha reiterat que  “el Govern de la Generalitat té com a prioritat acabar amb la violència masclista” i ha subratllat “el compromís de tots els departaments per avançar en la millora de tots els mecanismes de prevenció, sensibilització, detecció, atenció i recuperació de les dones i els seus infants”.

Meritxell Budó també ha posat de manifest que “hem d’aconseguir que fets com aquest no es tornin a produir mai més ni cap altra violència masclista. Per aconseguir aquest objectiu no hi ha dreceres. Cal avançar en igualtat efectiva de dones i homes de manera ferma. Cal desmuntar el masclisme perquè no podem permetre que més de la meitat de la població no pugui gaudir dels seus drets i llibertats”.

Budó ha posat de relleu que “està millorant la detecció i augmenta el rebuig social contra aquest greu problema estructural. Treballem i actuem, totes i tots, per un país on les dones puguem viure lliures i sense por”.

Per atenció, l’Institut Català de les Dones posa a disposició de la ciutadania el servei telefònic i permanent 900 900 120. També es pot anar al Servei d’Informació i Atenció a les Dones municipal o comarcal més proper on s’ofereix informació i atenció jurídica i psicològica especialitzada i gratuïta. 

Nota als mitjans: les Recomanacions sobre el tractament de la violència masclista als mitjans de comunicació son la guia per al tractament mediàtic d’aquesta greu problemàtica estructural.