DGC

El Govern condemna el feminicidi d'una dona a Corbera de Llobregat presumptament víctima de la violència masclista

Demà a les 12.00h del migdia es farà un minut de silenci en senyal de condemna i dol pels feminidicis de Corbera de Llobregat i Creixell

query_builder   18 maig 2021 21:55

event_note Nota de premsa

El Govern condemna el feminicidi d'una dona a Corbera de Llobregat presumptament víctima de la violència masclista

Demà a les 12.00h del migdia es farà un minut de silenci en senyal de condemna i dol pels feminidicis de Corbera de Llobregat i Creixell

El Govern de la Generalitat de Catalunya condemna el feminicidi que ha tingut lloc avui a Corbera de Llobregat (Baix Llobregat) presumptament a mans de la parella, un home qui després s’ha llevat la vida, i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima i al seu entorn.

Demà a les 12.00h del migdia es farà un minut de silenci en senyal de condemna i dol davant la seu a Barcelona de l’Institut Català de les Dones (Pl. Pere Coromines 1). També es faran actes de rebuig davant les altres seus de l’ICD ubicades a les delegacions de les demarcacions territorials Govern.

La consellera del departament de Presidència, Meritxell Budó, ha reiterat que “per al Govern la lluita contra la violència masclista és una prioritat” i ha explicat que “tots els departaments de la Generalitat estan avançant en les mesures del II Programa d’intervenció integral contra la violència masclista 2019-2022 i avançar en coordinació, prevenció, sensibilització, detecció, atenció i recuperació de les dones en aquestes situacions i els seus fills i filles”.   

La consellera ha manifestat que “els assassinats masclistes son l’expressió més brutal de la violència masclista. És urgent desmuntar tot allò que permet que puguin succeir aquests fets tan colpidors i tristos i totes les expressions d’aquesta violència que ens afecta a la majoria de dones”.

 Meritxell Budó ha subratllat  que “les dones hem de poder garantir la nostra vida, els nostres drets i les nostres llibertats. No farem ni un pas enrere, no defallirem”.  

Davant la violència masclista cal trucar al Servei d’atenció a dones en situació de violència masclista 900 900 120 que atén de manera gratuïta i permanent les 24 hores. També es pot acudir o trucar a algunes de les cinc oficines d’atenció de l’Institut Català de les Dones o Serveis d’Informació i Atenció a les Dones locals i comarcals que es troben en municipis de més de 20 mil habitants. En tots aquests serveis s’ofereix informació i atenció jurídica i psicològica especialitzada i gratuïta. 

Aquest és el cinquè feminicidi comptabilitzat que s’ha perpetrat aquest any a Catalunya. Quatre homicidis han tingut lloc en l’àmbit de la parella i un en l’àmbit familiar.

Nota als mitjans: les Recomanacions sobre el tractament de la violència masclista als mitjans de comunicació son la guia per al tractament mediàtic d’aquest fenomen estructural.