Biblioteca

Sant Climent de Llobregat estrena la nova biblioteca pública Ca l'Altisent

query_builder   20 maig 2021 14:00

event_note Nota de premsa

Sant Climent de Llobregat estrena la nova biblioteca pública Ca l'Altisent

  • Amb aquesta nova incorporació, el Sistema de Lectura Pública de Catalunya suma un total de 430 equipaments bibliotecaris
  • Té 536 m2 de superfície i ha requerit una inversió de  1.921.396

 

Biblioteca

Aquest dissabte, 22 de maig, a les 11 hores, s’inaugurarà,amb la presencia de la directora general de de Creació, Acció Territorial i Biblioteques, Rosa Tubau, la biblioteca Ca l’Altisent a Sant Climent de Llobregat (Baix Llobregat), que representa el 430è equipament del sistema Biblioteques Públiques de Catalunya.

La biblioteca Ca l’Altisent substitueix l’actual Sala de Lectura Sant Jordi i s’ubica en una antiga construcció de principis del segle XX originàriament destinada a casa d’estiueig de la família Altisent. L’edifici, de titularitat municipal, s’ha ampliat i reformat conservant el volum principal de l’edifici i ampliant la planta baixa per poder encabir el programa funcional del nou equipament municipal.

La superfície útil total de la biblioteca és de 536 m2. Les plantes baixa i primera es destinen a l’ús bibliotecari. La planta baixa acull tot el fons documental i els espais destinats a la lectura i l’estudi. A la planta primera s’ha habilitat un espai polivalent i una gran terrassa, amb possibilitat d’accés en horaris flexibles desvinculats dels horaris d’obertura de la resta de la biblioteca. El cost total del projecte ha estat de 1.921.395 € i ha tingut una aportació de 270.000 € per part del Departament de Cultura.

La biblioteca estarà oberta 31’30 hores a la setmana. Oferirà els serveis d’informació bibliogràfica, préstec d’autoservei, accés públic a Internet, àrea de música, zona Wi-Fi i sala polivalent. Compta amb un fons total de 6.104 documents (5.572 llibres i 532 audiovisuals), 40 revistes i 4 diaris.

La biblioteca, de titularitat municipal, rebrà el suport de la Diputació de Barcelona com a biblioteca de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona i, alhora, s’integrarà en el Sistema de Lectura Pública de Catalunya (SLPC). La pertinença al Sistema de Lectura Pública de Catalunya permet a les biblioteques disposar d’un seguit d’ajuts i serveis facilitats pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura entre els quals:

  • Accés als ajuts per a la compra de fons bibliogràfics.
  • Esdevenir punt del Servei Nacional de Préstec Interbibliotecari.
  • Possibilitat d’accés per part dels seus usuaris a la resta de biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya i a la biblioteca digital eBiblioCAT.
  • Programació d’activitats de foment de la lectura organitzades pel Departament de Cultura.

Amb aquesta integració, el Sistema de Lectura Pública a Catalunya comptarà amb un total de 430 equipaments bibliotecaris: 418 biblioteques i 12 bibliobusos.


Més informació:

Biblioteques.gencat.cat

biblioteques@gencat.cat

https://bibliotecavirtual.diba.cat/es/sant-climent-de-llobregat-biblioteca-ca-l-altisent

https://www.santclimentdellobregat.cat/