Plànol exprés.cat Borges Blanques-Lleida

Territori posarà en servei una línia de la xarxa de bus Exprés.cat i el servei de transport a la demanda Clic.cat a les Garrigues

query_builder   21 maig 2021 15:07

event_note Nota de premsa

Territori posarà en servei una línia de la xarxa de bus Exprés.cat i el servei de transport a la demanda Clic.cat a les Garrigues

  • Isidre Gavín ha anunciat la posada en marxa d’aquests nous serveis que suposaran una millora substancial del transport per carretera de la comarca
Imatge de la reunió

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, s’ha reunit amb el Consell Comarcal de Les Garrigues per presentar les propostes de millores del servei de transport públic per carretera a la comarca per donar resposta a les necessitats expressades pels diferents ajuntaments.

Plànol exprés Borges Blanques-Lleida

En concret, Gavín els ha exposat que a partir de l’1 de setembre es posarà en marxa el bus Exprés.cat Borges Blanques-Lleida, millorant així l’oferta d’aquest corredor i aplicant totes les millores que van lligades a un bus exprés. D’aquesta manera, amb el nou servei es passaria de les 23 expedicions actuals, de dilluns a divendres feiners, a 33 expedicions, amb millors horaris en hora punta i al vespre per tornar. Així mateix, també es millora l’oferta en dissabtes i festius i s’està treballant perquè els horaris vagin en coordinació també amb l’Alta Velocitat.

A banda del bus d’altes prestacions, també està previst posar en marxa un servei de transport a la demanda Clic.cat a la comarca de les Garrigues, que comunicarà diferents poblacions amb les Borges Blanques i amb els horaris coordinats amb el bus exprés per als viatges d’anada i de tornada de Lleida.

Finalment, es preveu millorar les diferents línies d’autobús algunes de les quals van també a Borges Blanques i també amb coordinació horaria amb el bus d’altes prestacions.

“Amb aquestes millores presentades avui es refermen els objectius que tots els municipis tinguin un servei de transport públic adequat a la seva demanda real, que tots els municipis tinguin accés mitjançant transport públic als seus CAP o als Centres Sanitaris de referència” ha explicat Isidre Gavín. Igualment es millora de forma global la connexió dels municipis amb la seva capital comarcal i altres municipis de referència de la mateixa comarca o de comarques veïnes, s’estableix una coordinació dels serveis interurbans i s’implanten millores pel que fa les eines de comercialització i informació de la xarxa de transport.

 

En col·laboració amb el Consell Comarcal de les Garrigues, s’ha realitzat una enquesta sobre mobilitat a cadascun dels municipis i s’ha rebut resposta del 90% dels ajuntaments de la comarca.

Es poden consultar els horaris al pdf adjunt.

1  

Imatges

Imatge reunió

Imatge reunió 237

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 452