FGC

Ferrocarrils rehabilita 11 passos superiors de diverses poblacions de les línies metropolitanes

query_builder   30 juny 2021 10:30

event_note Nota de premsa

Ferrocarrils rehabilita 11 passos superiors de diverses poblacions de les línies metropolitanes

  • Estan situats a les comarques del Barcelonès, Baix Llobregat i Anoia i s’han rehabilitat, principalment, les estructures metàl·liques i de fusta així com paviments i baranes
  • Els treballs formen part de les obres de conservació i millora que FGC realitza constantment en les seves infraestructures per tal de garantir un servei de qualitat
FGC
Pas superior de l'intercanviador de Quatre Camins.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha finalitzat les obres de rehabilitació d’11 passos superiors situats a les línies metropolitanes, concretament a les comarques del Barcelonès, Baix Llobregat i Anoia. Aquests treballs, amb un pressupost de 785.845,68 €, formen part de les obres de millora que FGC realitza constantment en les seves infraestructures per tal de garantir un servei de qualitat. En tots els casos, les actuacions que s’han dut a terme tenien com a objecte rehabilitar les estructures metàl·liques malmeses per l’efecte de l’aigua, reparar els paviments i substituir els elements trencats o en mal estat.

Les actuacions realitzades són:

Estació de Les Planes: Es troba situada al barri de Vallvidrera, Tibidabo i les Planes del districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona. Hi circulen trens de les línies S1, S2, S5, S6 i S7 de la línia Barcelona-Vallès. Està ubicada a la Serra de Collserola, a 219 metres d’alçada respecte al nivell del mar. S’ha realitzat un tractament anticorrosiu de l’estructura metàl·lica del tauler, les escales i les baranes.

FGC
Pas superior del ramal del Port.

Pas superior sobre el ramal del Port (Cornellà): Discorre sobre una línia de transport de mercaderies que uneix la Zona Franca del Port de Barcelona amb el traçat de les línies R5, R50, R6, R60, S3, S4, S8, S9 i L8. S’ha realitzat un tractament anticorrosiu als perfils metàl·lics laminats tant de la passarel·la com de l’estructura de les rampes d’accés, un tractament fungicida per a la fusta i la substitució d’uns cargols que presentaven una corrosió superficial per altres d’inoxidables.

FGC
Pas superior de Santa Coloma de Cervelló.

Estació de Santa Coloma de Cervelló: Està situada a l’est de la població i hi circulen trens de les línies R5, R50, R6, R60, S3, S4, S8 i S0. S’ha realitzat un tractament anticorrosiu als perfils laminats de l’estructura (passarel·la, escales i rampa d’accés) i a la barana. S’ha substituït la xapa del paviment per una tarima antilliscant d’acer inoxidable i s’han canviat alguns elements d’enllumenat d’abalisament.

Estació de Martorell Enllaç: Situada al nord de Martorell, hi circulen trens de les línies S4, S8, R5, R50, R6 i R60. L’actuació ha consistit en esmenar els problemes associats a la corrosió de l’acer estructural i dels elements de protecció. S’ha aplicat un tractament anticorrosiu a tots els elements metàl·lics i s’ha actuat també en detalls constructius que afavorien l’acumulació d’aigua.

Estació d’Abrera: Emplaçada al nord-est de la població, hi circulen trens de les línies S4, R5 i R50. S’ha aplicat un tractament anticorrosiu a tota l’estructura metàl·lica de la passarel·la, s’ha impermeabilitzat el paviment i se li ha et un tractament antilliscant. També s’han substituït alguns cargols que presentaven corrosió superficial per altres d’inoxidables.

FGC
Pas superior del c/ Pompeu Fabra (Piera).

Pas superior del carrer Pompeu Fabra (Piera): Emplaçat 200 metres al nord de l’estació de Piera d’FGC, permet el pas entre l’avinguda Montserrat i el mateix carrer Pompeu Fabra. S’ha aplicat un tractament anticorrosiu a la totalitat de l’estructura metàl·lica i a les baranes i s’ha impermeabilitzat el paviment amb un acabat antilliscant. També s’han restituït els pendents de drenatge del paviment per evitar l’acumulació d’aigua.

Estació de Sant Esteve Ses Rovires: Situada a l’est de la població, hi circulen trens de les línies R6 i R60. S’ha aplicat un tractament anticorrosiu a totes les estructures metàl·liques, barana i estructura de la caixa dels ascensors. S’ha impermeabilitzat el paviment del tauler i de la rampa i de la cara superior de les escales.

Estació de Capellades: El pas superior es troba al sud de la població. Hi circulen trens de les línies R6 i R60. S’han reparat les estructures de formigó i s’ha impermeabilitzat el paviment, amb un acabat antilliscant. S’han substituït els cargols oxidats per altres d’inoxidables.

Estació de la Pobla de Claramunt: Situat al centre de la població. Hi passen els trens de les línies R6 i R60. S’ha aplicat un tractament anticorrosiu a totes les estructures metàl·liques, s’han reparat les estructures de formigó i s’ha impermeabilitzat el paviment amb un acabat antilliscant. També s’han sanejat i segellat de nou les juntes transversals entre els elements estructurals de formigó.

FGC
Pas superior de l'estació de Vilanova del Camí.

Estació de Vilanova del Camí: Situada al centre de la població. Hi circulen trens de les línies R6 i R60. S’ha realitzat un tractament anticorrosiu a tota l’estructura metàl·lica i s’han reparat elements malmesos de les escales i del tauler de la passarel·la, que s’ha impermeabilitzat i se li ha donat un acabat antilliscant. També s’han sanejat i segellat de nou les juntes transversals entre els elements estructurals de formigó.

Estació de Quatre Camins: El pas superior es troba al sud de l’estació i permet connectar amb la carretera N-340, on s’ubica la parada d’autobús. Hi circulen trens de les línies S4, S8, S9, R5 i R6. S’ha aplicat un tractament anticorrosiu a l’estructura metàl·lica del tauler de la passarel·la, de l’ascensor, escales i barana. La xapa metàl·lica que conforma el paviment de les escales s’ha substituït per una tarima de xapa perforada antilliscant d’acer inoxidable. A la barana, se li ha afegit un passamà també d’acer. S’han reparat les piles i columnes de formigó i s’ha renovat el paviment de fusta de la passarel·la emprant llistons de fusta amb major capacitat antilliscant i separats per 2 cm de manera que s’evacua l’aigua de pluja.

5  

Imatges

Quatre Camins

Quatre Camins 408

Ramal del Port

Ramal del Port 332

Santa Coloma de Cervelló

Santa Coloma de Cervelló 403

Piera

Piera 301

Vilanova del Camí

Vilanova del Camí 323

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 1215