Consellera Geis

La consellera Gemma Geis pren possessió del nou Departament de Recerca i Universitats

Geis ha dit que vol "escoltar els centres de recerca i les universitats i fer-los saber que el nou Departament està al seu costat per cooperar i ajudar-los a liderar"

query_builder   26 maig 2021 19:36

event_note Nota de premsa

La consellera Gemma Geis pren possessió del nou Departament de Recerca i Universitats

Geis ha dit que vol "escoltar els centres de recerca i les universitats i fer-los saber que el nou Departament està al seu costat per cooperar i ajudar-los a liderar"

Consellera Geis

El Govern ha nomenat avui Gemma Geis i Carreras consellera del nou Departament de Recerca i Universitats (REU). En un acte celebrat aquesta tarda a la seu que fins ara acollia la Secretaria d’Universitats i Recerca, la consellera Geis ha protagonitzat l’intercanvi de carteres amb el conseller sortint d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, acompanyat del secretari també sortint d’Universitats i Recerca, Francesc Xavier Grau.

En una primera atenció als mitjans, la consellera Geis ha agraït la “bona feina feta pel conseller Tremosa durant aquests mesos de pandèmia en què ha defensat la universitat pública garantint-ne el finançament i la injecció de diners en moments molt complicats”. La consellera ha incidit en la importància dels fons Next Generation per poder ajudar a la recuperació de les universitats i dels centres de recerca “amb el màxim de celeritat”. Tot seguit Geis ha avançat que el primer repte que afronta la conselleria és “escoltar els centres de recerca i les universitats i fer-los saber que el nou Departament està al seu costat, que vol cooperar i ajudar-los a liderar.” La consellera del nou departament ha conclòs dient que “cal estar molt preparats per a la transformació que el país ha de fer, perquè arran de la pandèmia la societat és més conscient de la necessitat d’apostar per la recerca i pel coneixement, que és un retorn a la societat que volem, amb talent i amb progrés.”

Doctora en dret per la Universitat de Girona (UdG) i especialista en dret administratiu, Geis és professora adscrita al Departament de Dret Públic de la UdG. Va ser vicerectora de Desenvolupament Normatiu, Governança i Comunicació de la Universitat de Girona (UdG) des del 2013 fins al 2017. La seva tesi doctoral (2011), guardonada amb el Premi Extraordinari de Doctorat, va tractar de l'execució de les sentències urbanístiques. Forma part del Grup de Recerca consolidat de Dret Urbanístic.

A les eleccions al Parlament de Catalunya de 2017 fou escollida diputada amb la llista de Junts per Catalunya. L'octubre de 2020 va esdevenir portaveu del seu grup parlamentari i el 2021 va tornar a ser escollida diputada per la circumscripció de Girona.