President Aragonès: "Som el Govern del país, cal treballar per aconseguir els objectius d'independència, de justícia social i de la reconstrucció econòmica, social i emocional"

query_builder   27 maig 2021 00:25

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Som el Govern del país, cal treballar per aconseguir els objectius d'independència, de justícia social i de la reconstrucció econòmica, social i emocional"

  • En una entrevista a TV3 al Palau de la Generalitat, ha anunciat un pla de xoc centrat en la creació de llocs de treball per a joves i majors de 55 anys
  • El president també ha avançat que es reduirà el salari un 15% “com a senyal que som molt conscients de les dificultats i que cal fer un esforç per part de tothom”
El president Aragonès durant una entrevista a tv3 (foto: Jordi Bedmar)
El president Aragonès durant una entrevista a tv3 (foto: Jordi Bedmar)

 

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat aquesta nit que “som el Govern del país, cal treballar per aconseguir els objectius d'independència, de justícia social i de la reconstrucció econòmica, social i emocional, dels projectes de vida”. El cap de l’Executiu ha fet aquestes declaracions durant el transcurs d’una entrevista a TV3 realitzada pel periodista i director de la cadena, Vicent Sanchis, al Pati de Carruatges del Palau de la Generalitat, on ha afegit que “en les properes setmanes presentarem un pla de xoc centrat en la creació de llocs de treball pels col·lectius més vulnerables” . Segons ha explicat, aquest pla “ha de permetre la contractació de milers de joves i majors de 55 anys, dos sectors importantíssims que normalment pateixen la precarietat”. “A part de lleis hem de posar recursos”, ha precisat. En aquest sentit, el president Aragonès ha explicat que ens trobem en “l’etapa de la represa econòmica i social” per “tornar a posar el país en marxa i fer la sacsejada necessària per fer un país millor i lliure”.

 

Durant la seva intervenció, el cap de l’Executiu ha insistit en la necessitat d’afrontar “les quatre grans transformacions que el país necessita: la transformació social per recuperar-nos de la crisi, la transformació verda, la transformació en clau feminista i la transformació en clau democràtica que permeti afrontar la resolució del conflicte polític amb l’estat”. Fent referència a aquest darrer punt ha apuntat la voluntat d’“impulsar l’acord nacional per l’autodeterminació i l’amnistia” i ha reclamat “comptar amb el suport d’una gran majoria” perquè “la proposta que portarem a la mesa de negociació per resoldre el conflicte polític amb l’estat espanyol no serà la meva ni la de govern, serà del país”.

 

Finançament

Preguntat sobre el finançament de la Generalitat, el cap del Govern ha assenyalat que “no es tracta tant d’un nou model de finançament, perquè tots sabem que això és inviable ara, sinó que s’aboquin molts més recursos, en àmbits infrafinançats com el de la salut”. I s’ha mostrat convençut que “la recuperació econòmica permetrà incrementar la part de recaptació de la Generalitat, que és la que és, però hem de saber aprofitar”. Ha afegit que això s’acompanyarà de mesures que donin “una mirada diferent cap a l’administració, molt més propera, que s’avaluï molt més”, perquè “en circumstàncies com l’actual els que estem al capdavant hem de donar exemple”. En aquest sentit ha anunciat que “una de les mesures que vull proposar als companys de Govern és que el salari del president és redueixi un 15%, com a senyal que som molt conscients de les dificultats i cal fer un esforç per part de tothom”.

 

En aquesta mateixa línia, el president ha subratllat que “aspirem a tenir tots els recursos que corresponen i no deixarem de defensar ni un sol euro que puguin venir als ciutadans de Catalunya”. I ha assegurat que “defensarem el procés d’independència i   no deixarem, en el trànsit fins a arribar-hi,  de reclamar ni un sol euro que correspongui als ciutadans del país, perquè aquest país els produeix”.

 

El president de la Generalitat ha fet també referència als fons europeus i s’ha mostrat convençut que “si realment la distribució es fa en termes d’eficiència, competitivitat i transformació del model productiu, Catalunya obtindrà els recursos perquè estem preparats i tenim els actius per poder-ho aconseguir”. “No els deixarem cap excusa perquè no arribin tots els recursos que han d’arribar a Catalunya, però tampoc ens deixarem enredar, com a reformes del sistema de finançament que no són viables”, ha reblat.

 

A les preguntes del director de TV3, el president Aragonès ha confessat que “a la primera reunió del Govern un dels conceptes que he posat sobre la taula és el treball en equip”. “Som el Govern del país i ens en sortirem junts”, ha precisat tot afegint que “podem fer una manera de governar molt millor”.

1  

Imatges

Foto de l'entrevista

Foto de l'entrevista 95