El conseller Torrent en la inauguracio

Conseller Torrent: "La recuperació s'ha de basar en la formació, el talent i el valor afegit. Hem de transformar el sistema productiu en un més fort, competitiu i just"

query_builder   4 juny 2021 14:26

event_note Nota de premsa

Conseller Torrent: "La recuperació s'ha de basar en la formació, el talent i el valor afegit. Hem de transformar el sistema productiu en un més fort, competitiu i just"

El conseller Torrent en la visita a un dels expositors de la fira
El conseller Torrent en la visita a un dels expositors de la fira
  • El titular d’Empresa i Treball ha inaugurat avui la 148a edició de la Fira de Sant Josep, una de les més antigues de Catalunya, que se celebra a Mollerussa, i que enguany excepcionalment té lloc del 4 al 6 de juny, després de la cancel·lació de l’edició de l’any passat per causa de la Covid-19
El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha assenyalat aquest matí que “la recuperació econòmica s’ha de basar en conceptes com la formació, el talent i el valor afegit de les empreses”. En el marc de la inauguració de la 148a edició de la Fira de Sant Josep, que enguany excepcionalment se celebra del 4 al 6 de juny després de la cancel·lació de l’anterior edició per la Covid-19, el conseller ha destacat que “l’important d’aquesta edició de la fira és precisament tornar a ser-hi, i això reflecteix perfectament el context actual en que es troba el nostre país”.


En aquest sentit, ha remarcat que “de forma progressiva, Catalunya està recuperant la vida social i econòmica”, i ha recordat les darreres dades de l’atur del mes de maig, amb descens del 3% respecte l’abril. Segons Torrent, “encara no és una xifra per celebrar, no són les dades que volem tenir, però és un indicador molt positiu, i no només per les persones que han aconseguit un lloc de feina i pel seu entorn, sinó perquè ens indica que l’activitat econòmica s’està recuperant”.

Així mateix, el conseller ha assegurat que “des del govern hem de ser capaços de transformar el sistema productiu en un de més fort, més competitiu i més just”.

“Per aconseguir-ho —ha afegit— volem ajudar el teixit empresarial ha posicionar-se en un moment crític, a avançar, adaptant-nos a la nova realitat postcovid i a les noves demandes socials, apostant per projectes estratègics per al país, alguns vinculats a l’automoció i al concepte de mobilitat, i d’altres lligats a la transició energètica”. En aquesta aposta, el conseller ha apuntat que “és absolutament indispensable aconseguir grans consensos socials”. 

La fira de Sant Josep de Mollerussa, que té el seus orígens al 1872, és actualment un dels esdeveniments firals més importants del sector de la maquinària agrícola a nivell estatal.  En la present edició, hi participen més de 150 expositors en 13.000 metres quadrats d’espai expositor, distribuïts entre el recinte exterior, els pavellons firals i les piscines, on s’instal·larà també el Saló de l’Automòbil, que enguany celebra la 40a edició, amb una exposició d’uns 400 vehicles.

L’organització de l’esdeveniment firal, a càrrec de Fira Mollerussa i de l’Ajuntament de Mollerussa, ha previst un disposició amb més d’un centenar de persones per garantir el compliment de les mesures anticovid, amb control d’accés i d’aforament, i control dels fluxos de circulació de visitants, entre d’altres. 

El conseller Torrent visita aquesta tarda la tecnològica Grup Saltó

El conseller Torrent completarà aquesta tarda la seva visita a la demarcació de Lleida, al Grup Saltó, empresa lleidatana amb prop de 30 anys de trajectòria, que desenvolupa projectes d’IoT, intel·ligència artificial, big data, geolocalització i mobilitat, aplicats a la societat, els negocis i les persones. El conseller es reunirà la direcció i visitarà les instal·lacions.

 

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

 

3  

Imatges

El conseller Torrent inaugurant la Fira de St Josep

El conseller Torrent inaugurant la Fira de St Josep 3592

El conseller Torrent visitant expositors de la fira

El conseller Torrent visitant expositors de la fira 3267

El conseller Torrent visitant expositors de la fira_2

El conseller Torrent visitant expositors de la fira_2 2933