El president Aragonès durant la seva intervenció al 250è aniversari de Foment del Treball (Foto: Rubén Moreno)

El president Aragonès insta a "obrir una etapa de diàleg i negociació" per resoldre el conflicte polític català

query_builder   7 juny 2021 15:30

event_note Nota de premsa

El president Aragonès insta a "obrir una etapa de diàleg i negociació" per resoldre el conflicte polític català

 

  • El cap de l’Executiu es compromet a defensar l'amnistia i el dret d’autodeterminació
  • Durant la seva intervenció al 250è aniversari de Foment del Treball afirma que “serem capaços de fer la sacsejada que el país necessita”

 

El president Aragonès durant la seva intervenció (foto: Rubén Moreno)
El president Aragonès durant la seva intervenció (foto: Rubén Moreno)

 

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha posat sobre taula aquest matí la necessitat d’obrir una etapa de diàleg i negociació” amb l’estat espanyol per resoldre el conflicte polític entre Catalunya i Espanya. El president Aragonès ha fet aquestes declaracions durant l'acte de lliurament de la medalla d'honor de Foment, que s’ha celebrat en el marc del 250è aniversari de la patronal. En concret, ha demanat “iniciar una nova etapa i posar solucions sobre la taula”. El cap de l’Executiu ha reconegut que “no serà fàcil” tot i que “és una obligació abordar-ho pel bé dels ciutadans, de la prosperitat econòmica,  el progrés social i per la defensa dels drets individuals i col·lectius”.

Durant la seva intervenció, el president Aragonès ha volgut reconèixer que “s’han fet passos endavant” ja que “mai abans per part de l’estat s’havia reconegut la necessitat d’abordar la resolució d’un conflicte d’aquesta naturalesa”. En aquest sentit, ha fet una crida a “superar el bloqueig i avançar de nou” perquè, segons ha afirmat, “al Govern de Catalunya ens volem posar al costat de les solucions”. Tot i que ha advertit que “defensarem la nostra posició: amnistia i defensa del dret d’autodeterminació”. Unes posicions que ha reconegut que “estan allunyades” entre els dos executius però que “cal escoltar i respectar”. “La responsabilitat de tots és iniciar un camí per trobar solucions i aquí ens hi acompanyaran els agents socials i econòmics del país”, ha conclòs.

El president de la Generalitat ha dedicat el seu discurs a fer un repàs als reptes de futur que ha d’afrontar Catalunya i ha insistit en la necessitat d’iniciar “sense cap demora i sense cap excusa” una transformació social, verda, feminista i democràtica. Una transformació que, segons ha precisat “implica al Govern i al conjunt de les institucions públiques però que també necessita la implicació del món de l’empresa i del món del treball per ser realment efectiva”. Tal i com ha explicat, “no tinc cap dubte que serem capaços de fer la sacsejada que el país necessita” i ha afegit que “des del Govern de Catalunya hem començat a caminar amb tota l’ambició i amb tota la voluntat transformadora” perquè “el que cal és construir un futur de prosperitat, de benestar, de llibertat i de felicitat per a tothom”.

 

1  

Imatges

El president Aragonès durant la seva intervenció

El president Aragonès durant la seva intervenció 1698