Vicepresident Puigneró

Vicepresident Puigneró: "Aquest departament serà especialment incisiu en la lluita pel canvi climàtic"

query_builder   9 juny 2021 13:18

event_note Nota de premsa

Vicepresident Puigneró: "Aquest departament serà especialment incisiu en la lluita pel canvi climàtic"

  • El vicepresident ha presentat els nous autobusos elèctrics i híbrids que s’estan incorporant a la flota de TMB contribuint a la millora i l’eficiència del transport públic de l’àrea metropolitana
Vicepresident Jordi Puigneró

El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, i la presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Rosa Alarcón, han presentat avui els 23 nous autobusos 100% elèctrics i 46 híbrids (elèctrics i de gas natural comprimit) que s’estan incorporant a la flota al llarg del segon trimestre de l’any i amb els quals Barcelona fa un pas més cap a la millora del medi ambient i l’eficiència en el transport públic de superfície, ja que substitueixen unitats dièsel i de gas natural de primera generació que han arribat al final de la vida útil.

 

Puigneró ha destacat “l’aposta implacable i decidida per combatre el canvi climàtic que es fa des del Govern de Catalunya, una tasca que és transversal del govern i que específicament des de la vicepresidència del Govern i la conselleria de Territori i Polítiques Digitals serem incisius en la lluita pel canvi climàtic perquè entenem que la tecnologia i la digitalització aplicada a molts àmbits de la societat i específicament en l’àmbit del transport públic poden fer una contribució molt important en la reducció de les emissions d’efecte hivernacle”.

 

Pel vicepresident “no es tracta només d’uns autobusos sinó d’una peça més d’aquest engranatge d’aposta clara estratègica pel transport públic del nostre país, sobretot a l’àrea metropolitana. Perquè aquesta aposta per la mobilitat sostenible, verda ens ha de permetre tenir un transport públic millor, que aposti per la intermodalitat amb vehicles que també facin una contribució ambiental. No podem deixar aquest deute als nostres fills.”

 

Puigneró s’ha referit als reptes que tenim per endavant en termes de mobilitat: “un dels principals és que les persones agafin més el transport públic. Crec que millorant els vehicles i aconseguint que aquests siguin més confortables i més ràpids i segurs, ho assolirem. Les xifres diuen que al 2018 estàvem sobre mil milions de passatgers a l’àrea metropolitana. Hem de ser capaços d’arribar als 1.500 milions.”

 

L’altra aposta decidida i definitiva és la posada en marxa de la T-Mobilitat. Com a vicepresident de Polítiques Digitals i Territori no tinc excusa perquè en aquesta legislatura aquesta nova forma d’entendre la mobilitat des de la gestió s’implementi. La T-Mobilitat té un paper important pel que ens aporta pel que fa a dades i de bona gestió i de millor governança d’aquest sistema de transport que volem que sigui excel·lent i que situï Catalunya i Barcelona com a smart cities referents, com a territoris intel·ligents referents.

 

Els autobusos incorporats avui destaquen per la nova retolació amb la marca EcoBus als laterals, que a partir d’ara identifica les unitats de TMB amb les qualitats ambientals més avançades: elèctrics, de gas natural, híbrids i pròximament de pila de combustible.

 

Amb la incorporació dels 23 vehicles elèctrics els pròxims dies, el 100% dels vehicles assignats a la línia H16 seran d’emissió zero.

1  

Imatges

Imatge presentació

Imatge presentació 3090

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 467