Protecció Civil desactiva l'ALERTA del pla TRANSCAT a la Jonquera

query_builder   15 juny 2021 22:57

event_note Nota de premsa

Protecció Civil desactiva l'ALERTA del pla TRANSCAT a la Jonquera

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquest vespre l’ALERTA del Pla especial d'emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya, activat aquesta tarda (17.02h) per l’accident d'un camió que transportava gasoil a la Jonquera.

El camió cuba, que transportava 33.000 litres de gasoil, ha patit una topada en una estació de servei i ha perdut una important quantitat de producte.

Els Bombers de la Generalitat, que han activat fins a 10 dotacions, han contingut el vessament (uns 6.000 litres de gasoil) amb sorra i han aturat la fuita de dipòsit. Posteriorment, el furgó de risc químic dels Bombers de la Generalitat ha aspirat les restes de vessament (uns 1.200 litres) i s’ha procedit a buidar els 27.000 litres de gasoil que encara quedaven al vehicle. Preventivament s’han evacuat els vehicles de la gasolinera per evitar que s’embrutessin i escampessin el combustible.

El vehicle ja ha estat retirat a una zona segura, i els efectius de bombers també han fet una revisió de la llera del riu per verificar que el combustible no hi ha arribat.

El pla s’ha desactivat però es mantindrà en prealerta fins que demà es retirin de la zona les terres amb els residus de la fuita. Els efectius de bombers ja s’estan retirant de la zona, i al lloc també hi han treballat efectius de la Policia Local de la Jonquera.