Dos homes morts ofegats a les platges de l'Escala (Alt Empordà) i Creixell (Tarragonès)

query_builder   18 juny 2021 15:18

event_note Nota de premsa

Dos homes morts ofegats a les platges de l'Escala (Alt Empordà) i Creixell (Tarragonès)

  • Es tracta de les dues primeres víctimes mortals des que ha començat la campanya de platges 2021, el passat 15 de juny

 

Un home de 86 anys d’edat i de nacionalitat espanyola ha mort aquest migdia ofegat mentre es banyava a la platja del Rec del Molí de l’Escala.  

L’avís al telèfon d’emergències 112 s’ha rebut a les 11.58 hores informant que un home es trobava inconscient dins l’aigua. Ràpidament s’han desplaçat al lloc una unitat terrestre i un helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que han estat fent les maniobres de reanimació i que finalment han resultat infructuoses.

La platja del Rec del Molí no disposa de servei de vigilància.

Fins al lloc també s’han desplaçat efectius dels Mossos d’Esquadra i de la Guardia Civil, que s’encarreguen de les diligències.

 

A banda, a les 12.37h s’ha rebut un nou avís al telèfon d’emergències 112 indicant que un home tenia problemes dins l’aigua a la platja de Creixell, prop del Club Nàutic.

En aquest cas es tracta d’un home de 59 anys i de nacionalitat espanyola, el qual ha estat atès per 3 unitats terrestres del SEM, que han realitzat les maniobres de reanimació sense èxit.

En el moment de l’ofegament no hi havia servei de vigilància a la platja.

Fins al lloc també s’han desplaçat efectius dels Mossos d’Esquadra i de la Guardia Civil, que es fa càrrec de les diligències.

Es tracta de les dues primeres víctimes mortals des que va començar la campanya de platges el passat dimarts 15 de juny.

 

Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades.

Podreu consultar-les al visor de Protecció Civil  https://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/estatplatges/, on trobareu la informació de la bandera que hi oneja, serveis que ofereix,...

Si observeu que algú es troba malament o té dificultats per sortir de l’aigua cal avisar urgentment el socorrista o al telèfon 112 per facilitar la seva actuació ràpida. En el bany, cal tenir present sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc.