Fotografia

Josep Gonzàlez-Cambray: "Hem assolit un èxit compartit, col·lectiu i de país, que és tenir les escoles obertes tot els dies de l'any"

query_builder   21 juny 2021 13:12

event_note Nota de premsa

Josep Gonzàlez-Cambray: "Hem assolit un èxit compartit, col·lectiu i de país, que és tenir les escoles obertes tot els dies de l'any"

  • Així ho ha afirmat el conseller d’Educació durant la visita que ha dut a terme a l’Institut Escola Eixample, on ha fer un balanç coincidint amb els darrers dies del curs

 

  • Un 80% del personal educatiu té una primera dosi de la vacuna, i el 60% ja disposa de la pauta completa. El proper curs començarà amb el personal dels centres vacunat
Fotografia

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha manifestat que “el sistema educatiu català ha estat a l’alçada. Hem assolit un èxit compartit, col·lectiu i de país: tenir les escoles obertes tot els dies de l’any”. El conseller ha exposat que “vam apostar des del primer moment, tot i les incerteses, les pors i les inseguretats perquè les escoles estiguessin obertes, perquè entenem  que  només la presencialitat garanteix igualtat d'oportunitats. Perquè l'escola s'ha de fer amb la comunitat educativa, però des de l'escola”, i ha afegit que “en el marc de la pandèmia n'hem hagut d'anar aprenent cada dia. Aquest ha estat el curs de les primeres vegades”.

Així ho ha afirmat el titular d’Educació durant la visita que aquest matí ha dut a terme a l’Institut Escola Eixample, un centre que aquest curs 2020-2021 ha obert com a institut escola després d’adherir-se a la xarxa pública del Departament d’Educació. Durant la visita, Gonzàlez-Cambray ha fet un balanç coincidint amb els darrers dies del curs escolar.

Afectació de la Covid als centres durant el curs

D’aquesta manera, el conseller ha recordat que “el virus a l'escola s'ha comportat com a reflex del que passava a la comunitat. Ara estem al moment més baix de grups confinats durant el curs, tenim 246 grups confinats, de 72.000 grups que tenim al sistema”. El moment amb més grups confinats es va donar el 31 d'octubre, quan un 95% de l’alumnat va anar a l'escola aquell dia. El 23 de gener hi va haver el segon pic, i amb l’inici de les vacunacions i la millora de la situació epidemiològica, els grups confinats han anat en decrement.

 

Fotografia

Pel que fa a la vacunació, Gonzàlez-Cambray ha explicat que “tenim un 80% del personal educatiu amb la primera dosi i un 60% del nostre col·lectiu amb la pauta complerta. Per tant, començarem el curs amb els professionals del servei públic essencial d'educació vacunats”. S’han fet més d'un milió i mig de test PCR a les escoles, i les dades evidencien que “ens hem trobat que els centres educatius no han funcionat com amplificadors del virus, no hi ha hagut contagis dins dels grups estables, i en un 80% dels casos no hi ha hagut cap cas més secundari”.

El conseller també ha fet referència als recursos extraordinaris que aquest curs s’han aportat per fer front a la pandèmia en l’àmbit educatiu: “Entenem que era imprescindible incorporar en temps d'emergència educativa més recursos al sistema educatiu. Per això hem incrementat el pressupost del departament el curs 20-21 amb 612 milions d'euros”. Un pressupost centrat en la contractació de més de 8.200 professionals, en el desplegament del Pla d’Educació Digital de Catalunya i del Pla de Millora de les Oportunitats Educatives.

De cara al curs que ve, Gonzàlez-Cambray ha ressaltat que “hem de ser capaços de començar una nova etapa amb tot el que ens ha ensenyat la Covid. Ha estat un any molt difícil, on hem hagut de fer moltes coses per primera vegada, hem hagut d'adaptar-nos. L'àmbit emocional és molt important dins de l'àmbit educatiu, el dels nostres docents i, sobretot, el dels nostres infants”.

 

21 de juny de 2021