El president i el vicepresident amb els nous delegats

El president Aragonès fa una crida a governar el país "com un tot, amb la seva diversitat i pluralitat" i "sense deixar-nos a ningú ni oblidar cap territori"

query_builder   22 juny 2021 18:57

event_note Nota de premsa

El president Aragonès fa una crida a governar el país "com un tot, amb la seva diversitat i pluralitat" i "sense deixar-nos a ningú ni oblidar cap territori"

  • El cap de l’Executiu ha encapçalat aquesta tarda l’acte de presa de possessió dels vuit nous delegats i delegades territorials del Govern 
  • El vicepresident Puigneró insta els nous càrrecs a esdevenir “els ulls i la paraula del país al territori”
El president i el vicepresident amb els nous delegats. Autor: Jordi Bedmar
El president i el vicepresident amb els nous delegats. Autor: Jordi Bedmar

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat aquesta tarda la necessitat de “trencar” amb els vells esquemes socials i territorials, i passar a “entendre el país com un tot, amb la seva diversitat i pluralitat”. El cap de l’Executiu, que ha encapçalat l’acte de presa de possessió dels vuit nous delegats i delegades territorials del Govern, ha fet una crida als nous càrrecs perquè governin “pensant en la Catalunya sencera“, i amb l’objectiu, ha dit, “d’oferir una mateixa qualitat de vida a tot el país, sense deixar-nos a ningú, sense oblidar cap territori”.

Pere Aragonès ha lamentat durant la seva intervenció que aquesta diversitat “massa vegades va acompanyada de diferències, de desigualtats socials i territorials que clivellen la nostra societat, i que ens empobreixen com a país i ens afebleixen com a nació”. Per això, ha demanat als nous delegats que “ens ajudeu a provocar aquesta sacsejada que el país necessita i que ens ajudeu a fer-la arribar arreu”.

El president de la Generalitat ha instat els nous càrrecs a ser “imaginatius i creatius” i a fer seves “la transformació social, verda, feminista i democràtica que el país necessita per a avançar de nou”. I en aquesta línia ha requerit també suport per “trencar amb la imatge del territori com un tot homogeni” i “a deixar de veure Barcelona des d’altres parts del territori com una capital girada d’esquena a la resta del país”.

El cap del Govern ha clos la seva intervenció insistint en la necessitat d’una governança “des d’una perspectiva integral del país” i “des de la màxima proximitat, al costat de la gent, escoltant a tothom, atenent les necessitats de la ciutadania amb eficiència i sense deixar de pensar en el bé comú”.

L’acte ha comptat amb la participació del vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, sobre qui recau la coordinació dels delegats del Govern. Puigneró ha expressat la voluntat de treballar colze a colze des de la nova secretaria d’Estratègia, Informació i Coordinació Territorial, que entre altres funcions, vetllarà pel bon funcionament de les delegacions territorials del Govern. El vicepresident ha instat els nous delegats i delegades a esdevenir “els ulls i la paraula del país al territori”. “ Sou el nexe d’unió entre el Govern i el territori i la corretja de transmissió de les polítiques de vertebració que hem de tirar endavant per tenir un país equilibrat econòmicament i socialment”, ha remarcat.

L’acte de presa de possessió dels nous delegats territorials s’ha celebrat aquesta tarda al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat. Hi ha pres possessió dels seus càrrecs: 

  • Antoni Morral i Berenguer, delegat territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona
  • Teresa Pallarès Piqué, delegada territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona
  • Ricard Pérez Llordes, delegat territorial del Govern de la Generalitat a l'Alt Pirineu i Aran
  • Rosa Vestit i Villegas, delegada territorial del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central
  • Laia Cañigueral i Olivé, delegada territorial del Govern de la Generalitat a Girona
  • David Alquézar Claramunt, delegat territorial del Govern de la Generalitat al Penedès
  • Albert Salvadó Fernandez, delegat territorial del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre
  • Bernat Solé i Barril, delegat territorial del Govern de la Generalitat a Lleida

4  

Imatges

Intervenció de la delegada del Govern a Girona

Intervenció de la delegada del Govern a Girona 1625

Fotografia de grup

Fotografia de grup 1619

El president, durant la seva intervenció

El president, durant la seva intervenció 1296

Moment de l'acte

Moment de l'acte 2464