La consellera es reuneix amb representants de la Taula

La consellera Cervera es compromet amb la Taula del Tercer Sector a "treballar conjuntament per situar els drets socials al mateix nivell que l'educació o la sanitat"

query_builder   22 juny 2021 20:04

event_note Nota de premsa

La consellera Cervera es compromet amb la Taula del Tercer Sector a "treballar conjuntament per situar els drets socials al mateix nivell que l'educació o la sanitat"

En la trobada, s’ha coincidit en la necessitat d’impulsar el Pla de Rescat Social del Govern per tal de fer front a la crisi derivada de la pandèmia

Les dues parts acorden reunir-se periòdicament per fer seguiment de les mesures implementades per fer front a la urgència social

Reunió de la consellera amb representants de la Taula

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, s’ha reunit aquesta tarda amb una delegació de la junta directiva de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, que agrupa a més de 3.000 entitats socials catalanes. En la trobada, ambdues parts han coincidit en la necessitat d’impulsar amb urgència el Pla de Rescat Social del Govern per tal de fer front a la crisi provocada per la pandèmia. La consellera ha remarcat el compromís de situar “els drets socials al centre de totes les polítiques” i posar aquests drets “al mateix nivell que altres drets com l’educació o la sanitat”.

En aquest sentit, la consellera ha explicat que el Departament de Drets Socials treballarà per fer dels Serveis Socials el quart pilar de l’estat del benestar, potenciant la seva transversalitat dins del Govern i la seva coordinació amb altres àmbits com el de salut, ensenyament o treball, amb altres institucions públiques com els ajuntaments i amb el conjunt del sistema.

La reunió ha servit per abordar altres temàtiques com la necessitat de “consolidar l’habitatge com un dret social bàsic que cal protegir des de l’administració”; abordar les qüestions relatives a la regulació en matèria de pobresa energètica; la coordinació entre l’ingrés mínim vital i la renda garantida de ciutadania o l’arribada dels Fons Next Generation, entre d’altres. Les dues parts s’han emplaçat a reunir-se periòdicament per tal de fer un seguiment de les mesures implementades per fer front a la urgència social.

Totes aquestes mesures, ha exposat la consellera Cervera, tenen com a objectiu fer front a la crisi de la Covid-19 i impulsar “un sistema social que garanteixi totes les eines per aconseguir la igualtat d’oportunitats entre els seus ciutadans i ciutadanes”.