Trobada amb alumnat gitano

La consellera Violant Cervera rep 21 estudiants gitanos que començaran la Universitat

Violant Cervera: "La vostra contribució fa que la nostra societat sigui no només més justa, sinó també millor i més igualitària"

query_builder   22 juny 2021 17:00

event_note Nota de premsa

La consellera Violant Cervera rep 21 estudiants gitanos que començaran la Universitat

Violant Cervera: "La vostra contribució fa que la nostra societat sigui no només més justa, sinó també millor i més igualitària"

Trobada amb estudiants gitanos

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha encapçalat avui una recepció amb 21 estudiants gitanos i gitanes que accediran a primer curs de grau universitari. Formen part del programa UNIROM del Pla Integral del Poble Gitano, que ofereix acompanyament acadèmic i suport en la matriculació a més de 200 estudiants a Catalunya. La consellera ha felicitat els joves pel seu esforç i pels bons resultats que obtenen. Dirigint-se a les persones gitanes que ja són professionals en els seus sectors, ha afegit: “La vostra contribució a aquests àmbits, i al mercat laboral en general, fa que la nostra societat sigui no només més justa, sinó també millor i més igualitària”. A més, Cervera ha encoratjat als i les joves a acabar els estudis i transmetre la seva experiència: “El camí està engegat i sou un exemple”.

La majoria dels joves que han participat en la recepció són els primers estudiants universitaris de la seva família, fet que suposa una profunda transformació per ells i pel seu entorn. Han escollit carreres com Medicina, Dret, Infermeria, Pedagogia, Educació Física, Criminologia, Educació Social i Mestre d’Educació Primària i Infantil. En els darrers 4 anys, han accedit a l’educació superior més de 150 persones gitanes gràcies al Pla Integral, que vol donar la volta a les estadístiques d’infrarepresentació de l’estudiantat gitano a les universitats, entre d’altres objectius.

A l’acte, també hi han participat Cesca Domènech, directora general d’Acció Cívica i Comunitària; Ramon Vilchez, responsable del Programa del Poble Gitano i Innovació Social; i Manuel Fernández, vicepresident segon del Consell Assessor del Poble Gitano.