IFArgentona

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant en les tasques d'extinció de l'incendi forestal d'Argentona (Maresme)

query_builder   24 juny 2021 16:30

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant en les tasques d'extinció de l'incendi forestal d'Argentona (Maresme)

  • Segons les primeres informacions dels Agents Rurals, el foc ha afectat unes 11 hectàrees de vegetació
  • Cap persona ha resultat ferida i no ha estat necessari fer cap desallotjament preventiu
IFArgentona

Els Bombers de la Generalitat treballen, en ser alertats a les 12.04 hores, en les tasques d’extinció d’un incendi de vegetació forestal a Argentona (Maresme).

L’incendi ha propagat en direcció nord-oest des de la zona de Sant Jaume de Traià, entre la carretera C-60 i una zona industrial. Els efectius treballen, per tancar el perímetre, tant amb línies d’aigua, com amb eines manuals i amb el suport de les descàrregues dels mitjans aeris: al flanc esquerre, el més llarg, per evitar que propagui agafant el fons dels barrancs per una zona boscosa; el flanc dret, que avançava cap a la zona més urbanitzada proper al polígon industrial, es manté més estable; i el cap ha sobrepassat la carena i avança en descendent on se l’intenta ancorar a una pista per aturar-lo. Per aquesta zona el foc ha llançat focus secundaris més enllà del perímetre, per la qual cosa ha estat necessari redistribuir els efectius.

Cap persona ha resultat ferida i tampoc ha estat necessari fer cap desallotjament del nucli urbà així com tampoc de les masies aïllades properes a la zona del foc. Segons les primeres informacions, a causa del fum i de la temperatura alguna nau hauria quedat afectada.

Els Bombers de la Generalitat han activats un dispositiu d’una quarantena de dotacions terrestres, amb camions d’aigua i vehicles lleugers entre els quals hi ha efectius de les unitats GRAF (Grup d’Actuacions Especials), la unitat sanitaritzada del GROS (Grup Operatiu de Suport) i la Unitat de Comandament Mitjana.

Fins al lloc també s’hi han desplaçat 4 patrulles i l’helicòpter dels Agents Rurals, 4 patrulles dels Mossos d’Esquadra, 11 vehicles de 6 Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), 3 ambulàncies amb caràcter preventiu del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques) i efectius de la Policia Local.

Segons les primeres dades provisionals del cos d’Agents Rurals, el foc hauria afectat una superfície d’unes 11 hectàrees majoritàriament de terreny forestal.