Aeròdrom de la Cerdanya

Aeroports de Catalunya gestionarà l'Aeròdrom de la Cerdanya

query_builder   25 juny 2021 10:14

event_note Nota de premsa

Aeroports de Catalunya gestionarà l'Aeròdrom de la Cerdanya

  • El Consorci de l’Aeròdrom de la Cerdanya, format per la Generalitat i el Consell Comarcal de la Cerdanya, ha decidit traspassar la gestió de la infraestructura, després de 13 anys concessionada
  • S’adequarà l’aeròdrom per a implementar-hi desenvolupaments sostenibles de l’aviació, reduint els impactes ambientals a través de noves tecnologies i alhora obrir l’aeròdrom a la comunitat local
Aeròdrom de la Cerdanya

L’aeròdrom de la Cerdanya és una infraestructura aeroportuària gestionada pel Consorci de l’Aeròdrom de la Cerdanya, conformat per la Generalitat de Catalunya a través del Departament de la Vicepresidència, i de Polítiques Digitals i Territori i el Consell Comarcal de la Cerdanya, a parts iguals. L’octubre de 2008 el Consorci va decidir que  la gestió de l’aeròdrom es dugués a terme a través d’una concessió. Tretze anys després, quan la concessió ha finalitzat, s’ha decidit traspassar la gestió de l’aeròdrom a Aeroports de Catalunya per tal que el condueixi cap a la nova etapa que s’obre amb el Pla director urbanístic aeroportuari recentment aprovat.

 

De la mateixa manera que fa a les altres infraestructures que gestiona AdC, com als aeroports de Lleida-Alguaire i el d’Andorra-la Seu d’Urgell, l’objectiu és treballar per obrir les instal·lacions de l’aeròdrom al territori, perquè els seus habitants hi puguin accedir i fer-ne ús. Perquè això sigui possible, es durà a terme un pla d’adequació, especialment en els edificis i hangars existents, donant compliment a les previsions establertes en el Pla Director Urbanístic i Aeroportuari (PDUA) aprovat per la Generalitat l’any 2020, amb l’objectiu que l’aeròdrom esdevingui un equipament més social i proper al territori.

 

A nivell d’activitat aeronàutica, en correspondència amb el PDUA, es fomentaran els usos més sostenibles, com el vol a vela, àmbit en el qual l’aeròdrom ja és un referent mundial. En paral·lel, se seguirà monitoritzant l’impacte acústic de l’activitat, tot fomentant la utilització d’aeronaus menys sorolloses.

 

Tecnològicament es preveu la implementació de trajectòries d’aproximació avançades basades en la navegació amb satèl·lits, per tal d’aconseguir una aviació més sostenible acústicament i també a nivell d’emissions. A més, es vol complementar la gestió ordinària amb eines remotes, solucions que Aeroports de Catalunya està ja implementant en altres aeròdroms i heliports.

1  

Imatges

Imatge aeròdrom de la Cerdanya

Imatge aeròdrom de la Cerdanya 221

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 390