Estabilitzat l'incendi d'Alfarràs

query_builder   28 juny 2021 06:10

event_note Nota de premsa

Estabilitzat l'incendi d'Alfarràs

Efectius dels Bombers de la Generalitat i d’Aragó han estabilitzat a les 05.50h l’incendi de vegetació que afecta les comarques del Segrià i la Llitera. Tota la superficie afectada pel foc, que els Agents Rurals havien estimat anit en unes 55 hectàrees, ja ha estat encerclat per les línies d’aigua dels equips d’extinció. Els Bombers de la Generalitat hi han estat amb 46 dotacions terrestres, a l’espera que a primera hora del matí es puguin enlairar els mitjans aeris, que reforçaran la tasca feta durant la nit. A partir d’aquests moments, la feina dels Bombers consistirà a remullar l’àrea cremada i a revisar tot el perímetre afectat, per si hagués reprès alguna brasa amb el vent de primera hora del matí. La feina es perllongarà al llarg de tota la jornada d’avui dilluns.

L’incendi havia començat ahir al vespre a l’alçada del quilòmetre 28,800 de la carretera N-230, al seu pas per Alfarràs. Els Bombers en van ser alertats a les 19.48h. En el seu inici, l’incendi va cremar una diversos cultius de cereals. Després va saltar la carretera N-230, que es va haver de tallar a la circulació, i va entrar en zona forestal, cremant en ascendent la serra de les Guixeres. Un cop superada la carena, el front de foc va tornar a cremar en descendent una superficie agrícola i més tard, ja dins d’Aragó, va afectar novament zona forestal pel flanc dret. Al flanc esquerre, el foc va tornar a trobar zona agrícola. Els Bombers van poder aturar l’avanç del foc al paratge de l’Arroyo de la Viuda.

En cap cas no ha calgut evacuar cap propietat ni cap zona poblada. I cap persona no ha resultat ferida com a conseqüència de l’incendi.

Cerdanyola del Vallès, 27 de juny de 2021

06.12 hores