El president durant la seva intervenció

El president Aragonès reivindica el paper dels governs en el desenvolupament sostenible "per coneixement del territori i proximitat a la ciutadania"

query_builder   1 juliol 2021 17:32

event_note Nota de premsa

El president Aragonès reivindica el paper dels governs en el desenvolupament sostenible "per coneixement del territori i proximitat a la ciutadania"

  • Assegura que Catalunya surt de la Covid 19 amb “un sistema sanitari reforçat i amb consciència de que cal combatre la pobresa i les desigualtats”
  • El cap de l’Executiu ha participat a la jornada "Construint un futur sostenible i resilient", organitzada per Regions4
El president durant la seva intervenció
El president durant la seva intervenció (foto: Paco J. Muñoz)

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reivindicat aquesta tarda el paper dels governs subestatals en la lluita pel desenvolupament sostenible. Tal i com ha explicat el cap de l’Executiu, “hem de tenir capacitat de participar en primera persona pel nostre coneixement del territori i per la nostra proximitat a la ciutadania” . El president Aragonès ha fet aquestes declaracions durant la jornada "Construint un futur sostenible i resilient" organitzat per Regions4 sustainable development amb motiu del Fòrum de Nacions Unides sobre Desenvolupament Sostenible.

Durant la seva intervenció, el president de la Generalitat ha recordat que “la salut de la humanitat també depèn de la salut del planeta” i ha fet especial referència a les conseqüències de la crisi de la Covid-19. En paraules del president Aragonès, “avui som perfectament conscients que la Covid-19 ens ha interpel·lats com a societat” perquè “ha evidenciat la nostra fragilitat i la necessitat de treballar en la resiliència del sistema”. Segons ha afirmat, “a Catalunya hem après la lliçó i sortim de la pandèmia amb un sistema sanitari reforçat i amb la consciència que hem de enfortir la lluita contra la pobresa i les desigualtats perquè és una evidència que la Covid-19ha impactat amb més virulència sobre els sectors més vulnerables de la societat”.

El president de la Generalitat ha explicat als participants a la jornada que a Catalunya s’estan implementant polítiques climàtiques i de biodiversitat. A més a més, ha recordat que s’ha creat una nova conselleria com la d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i que a la tardor entrarà en vigor un nou tribut del CO2. També ha fet referència al Pla Estratègic d’Alimentació de Catalunya i a la propera aprovació de l’Estratègia de Bioeconomia de Catalunya 2021-2030.

L'acte ha comptat també amb les intervencions del primer ministre de Gal·les, Mark Drakeford, i del lehendakari del Govern basc, Iñigo Urkullu, entre d'altres. L'esdeveniment ha reunit representants d'alt nivell de l'ONU i autoritats governamentals per compartir millors pràctiques i fer una crida conjunta per augmentar l'ambició, la governança multinivell, la solidaritat i la cooperació per tal de dissenyar solucions integrades per a les actuals emergències mundials i construir la resiliència en el marc de l'HLPF, la COP15 i la COP26 de l'ONU.