Intervenció del conseller

El conseller d'Educació reivindica el llegat de Joan Triadú per avançar cap a la transformació del sistema educatiu

query_builder   1 juliol 2021 20:33

event_note Nota de premsa

El conseller d'Educació reivindica el llegat de Joan Triadú per avançar cap a la transformació del sistema educatiu

  • Gonzàlez-Cambray: “Comparteixo plenament les reflexions que ens va deixar en Joan Triadú: aspiro a fer sempre que l’alumnat i el professorat siguin feliços dins d’una aula”
  • El conseller ha intervingut a la clausura de l’acte de commemoració del centenari del naixement de l’escriptor i pedagog
Intervenció del conseller d'Educació

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha reivindicat avui “el llegat humanístic” de l’escriptor i pedagog Joan Triadú, de qui enguany es commemora el centenari del seu naixement. “A nosaltres ens queda tot el seu activisme cultural, el seu pensament com a pedagog i com a mestre de mestres, les seves reflexions... Tot això ens ha de servir per agafar empenta cap a la transformació del sistema educatiu que somiem i que treballarem per anar assolint”, ha destacat.

El conseller ha fet aquestes manifestacions durant la clausura de l’acte de commemoració de l’any Joan Triadú, organitzat per la Societat Catalana de Pedagogia, que s’ha celebrat a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). Durant l’acte, Gonzàlez-Cambray ha visitat també l’exposició pedagògica “...a dins de classe sóc feliç”, ubicada a la mateixa seu, sobre la figura de Triadú com a pedagog.

Durant la seva intervenció, Gonzàlez-Cambray ha ressaltat que Triadú “ens va deixar algunes reflexions sobre el fet que infants i joves se sentin feliços a les aules, reflexions que jo comparteixo plenament”. En aquest sentit, Gonzàlez-Cambray ha subratllat que “com a conseller d’Educació, aspiro a fer sempre que l’alumnat i el professorat siguin feliços dins d’una aula. Perquè que les persones estiguin felices i motivades també és una garantia que aprenen més i progressen més”.

El conseller també ha posat en valor que Triadú “tenia una vocació de mestre nascuda amb l’ideal republicà, però que es va veure estroncada per la dictadura”. En aquest sentit, ha destacat que “no deixarem de reivindicar el llegat de l’escola republicana”. Tal i com ha dit, “en la nostra concepció de valors, basada en el bé comú, volem que tots els infants i joves tinguin accés a una educació de qualitat”. I ha subratllat: “Equitat, igualtat d’oportunitats i qualitat educativa són indestriables”.

Visita a l'exposició

El conseller d’Educació també ha elogiat la contribució que va fer Triadú per l’ensenyament en català. “Històricament, el català ha estat una llengua d’oportunitat i ho continuarà sent., ha manifestat Gonzàlez-Cambray, que ha refermat que “ens mantindrem ferms en la defensa del català com a llengua vehicular de l’educació”.

Gonzàlez-Cambray ha fet un reconeixement “a la feina i a l’esforç que han fet tants docents al llarg d’aquests anys per consolidar el català a l’escola i a l’aula d’acollida. Una feina ingent que no sempre ha estat fàcil ni còmoda, però que ha resultat decisiva per a la nostra llengua”, ha conclòs.

 

1 de juliol de 2021