Cribratge massiu a Molins de Rei per aturar la transmissió de la COVID

query_builder   3 juliol 2021 09:09

event_note Nota de premsa

Cribratge massiu a Molins de Rei per aturar la transmissió de la COVID

  • Les proves PCR s’adrecen als menors de 30 anys i es realitzaran demà dissabte 3 de juliol al Centre Cívic i Cultural Federació Obrera
El Departament de Salut farà un cribratge massiu a Molins de Rei amb l’objectiu de detectar casos asimptomàtics i tallar les cadenes de transmissió de la COVID-19. La participació en el cribratge és voluntària i gratuïta, no requereix demanar cita prèvia i està dirigida a persones menors de 30 anys. Les proves es realitzaran demà dissabte 3 de juliol de 10h a 18h, en horari ininterromput, a la Federació Obrera (c/ Jacint Verdaguer, 48), en un espai cedit per l’Ajuntament.

Aquesta actuació preventiva serà gestionada per l’equip d’atenció primària de Molins de Rei i s’emmarca dins l’estratègia de cribratges poblacionals que s’estan duent a terme arreu del territori seguint criteris epidemiològics.
Cal recordar que és important que tothom porti la targeta sanitària per facilitar els tràmits. Els resultats de les proves PCR s’enviaran per SMS i també es podran consultar entre 48 i 72 hores després a l’espai personal de La Meva Salut. En cas de resultar positiu, se’ls contactarà des del Servei de Vigilància Epidemiològica per fer l’estudi de contactes i indicar l’aïllament pertinent.

Aquest cribratge està liderat pel Departament de Salut, el Servei Català de la Salut i l’Atenció Primària Metropolitana Sud de l’ICS, amb l’estreta col·laboració de l’Ajuntament de Molins de Rei.

Crida a la responsabilitat

Davant l’augment de casos positius de COVID-19 arreu del territori, aquesta setmana Salut ha fet una crida al conjunt de la població, i especialment als col·lectius no vacunats, a la prudència i al respecte de les mesures establertes per lluitar contra la COVID. Alhora, ha remarcat que les persones que han participat en activitats recreatives i d'oci siguin especialment curoses en el seguiment de les mesures de protecció front la COVID, estiguin amatents a possible simptomatologia relacionada amb la malaltia i col·laborin amb els serveis de vigilància epidemiològica en la investigació de brots, casos i contactes, així com en el seguiment de les quarantenes en el cas de ser un cas positiu.

Barcelona, 2 de juliol de 2021