Rècord de vacunació en una setmana a Catalunya

Rècord de vacunació en una setmana a Catalunya

query_builder   5 juliol 2021 10:52

event_note Nota de premsa

Rècord de vacunació en una setmana a Catalunya

  • S’han administrat 723.369 vacunes en set dies, la xifra més alta assolida fins ara

Aquesta setmana s’han posat a Catalunya 723.369 vacunes, un rècord absolut que demostra el compromís del sistema i la ciutadania per front a la pandèmia. Fins a dia d’avui s’han administrat 7.171.022 vacunes arreu del territori, de les quals un 10% s’han posat ens els últims set dies. En total, 311.100 corresponen a primeres dosis i 412.269 a les segones.

Això és possible gràcies a la dedicació i esforç dels professionals sanitaris, sobretot de l’atenció primària que és qui gestiona la majoria de punts de vacunació; i també de la ciutadania, compromesa i implicada en el procés.

La previsió per aquesta setmana és que es reparteixin a Catalunya el voltant de 700.000 dosis de vacunes i que, com es porta fent els darrers mesos, es distribueixin als diferents punts per ser administrades. Donada que la major part de les vacunes requereixen dues dosis, un gran percentatge de les vacunes que es reparteixen aquesta setmana es dedicaran a segones dosis.

A dia d’avui ja es poden vacunar a Catalunya tots els majors de 16 anys agafant cita al web vacunacovid.catsalut.gencat.cat. En el cas d’haver-se de posar la segona dosi l’aplicació en la majoria dels casos ja genera la cita de manera automàtica i ho comunica via SMS.