La delegada del Govern, Laia Cañigueral, visitant l'estand de l'OAC Girona aquest matí

La Generalitat a Girona s'apropa a la ciutadania per expedir certificats digitals, en el marc de la Mobile Week Girona

query_builder   8 juliol 2021 12:48

event_note Nota de premsa

La Generalitat a Girona s'apropa a la ciutadania per expedir certificats digitals, en el marc de la Mobile Week Girona

  •  Reduir la bretxa digital és el principal objectiu de les taules informatives i de suport que permeten realitzar els certificats digitals

 

  • Les persones que ho vulguin podran obtenir el seu certificat digital i resoldre dubtes els dies 8 i 9 de juliol, de 10 h a 13.30 h, a la plaça del Vi de Girona

 

  • L’emissió dels certificats idCAT i idCAT Mòbil, és un dels tràmits amb més demanda de l’Oficina d’Atenció Ciutadana de la Generalitat a Girona
La delegada del Govern, Laia Cañigueral, visitant l'estand de l'OAC Girona aquest matí

La Generalitat de Catalunya a Girona, a través de l’Oficina d’Atenció Ciutadana, i amb la col·laboració de l’Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG) i l’Ajuntament de Girona; posa a disposició de la ciutadania una taula informativa i de suport per poder realitzar els tràmits per expedir certificats digitals.

Aquesta és una de les activitats organitzades en el marc de la Mobile Week, una iniciativa impulsada per la Mobile World Capital conjuntament amb la Generalitat de Catalunya a través del Departament de la Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori; amb l’objectiu d’apropar les novetats tecnològiques al territori.

Els dies 8 i 9 de juliol, de 10 h a 13.30 h; la ciutadania pot anar a les taules de suport i orientació en l’ús de l’administració digital, ubicades a la plaça del Vi de Girona, per tal de poder realitzar tràmits electrònics. Tècniques de l’Oficina d’Atenció Ciutadana de la Generalitat a Girona, expedeixen certificats digitals idCAT i expliquen quins tràmits es poden realitzar i com fer-los servir. També hi ha altres taules informatives, on els agents digitals resolen dubtes sobre ciberseguretat o sobre el servei en línia La Meva Salut.

La delegada del Govern, Laia Cañigueral, ha visitat l’estand de l’OAC Girona, després de participar en la inauguració de la Mobile Week Girona, i ha destacat: “Un dels reptes importants que tenim les administracions com a servidors públics, és el d’eliminar la bretxa digital. Per aquest motiu, sortir al carrer a apropar les eines que l’administració digital posa a l’abast de la ciutadania i fer-ne pedagogia, és bàsic per facilitar la relació amb els ciutadans”.

L’OAC Girona és una entitat de registre col·laboradora del Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya, i per aquest motiu pot generar certificats idCAT i idCAT Mòbil; de fet aquests són un dels tràmits amb més demanada a l’Oficina d’Atenció Ciutadana.

Amb el certificat digital idCAT, es pot operar amb l’Administració i assegurar la integritat i la confidencialitat de les dades que es trameten: signar formularis, correus i altres documents electrònics. Aquest tràmit només es pot completar de manera presencial i per poder-lo sol·licitar s'ha de ser major d'edat.

L’any 2020 a l’OAC Girona es van emetre 2.385 certificats idCAT, un 52,8% respecte de l’any 2019. Això és degut a l’increment de la tramitació telemàtica que s’ha vist impulsada per l’obligació que n’estableix la Llei 39/2015, del procediment administratiu comú de les administracions públiques i per les restriccions a la mobilitat imposades per la pandèmia.

Per fer tràmits menys complexos, podem identificar-nos amb l’idCAT Mòbil, que es pot sol·licitar tant de forma telemàtica com presencial; un servei d’identificació basat en el lliurament d’una contrasenya d’un sol ús a un telèfon mòbil.

Tot i que la majoria de ciutadans el sol·liciten de forma telemàtica, el 2020 l’OAC Girona va registrar 198 d’expedicions d’idCAT Mòbil; una tendència que va a l’alça, ja que cada vegada hi ha més tràmits que utilitzen aquest sistema d’identificació i signatura electrònica.

Per fer aquests certificats a l’OAC de Girona cal reservar cita trucant al 872 975124, de 9 h a 15 h de dilluns a divendres, o per internet https://gen.cat/citaprevia.

1  

Imatges

La delegada del Govern, Laia Cañigueral, visitant l'estand de l'OAC Girona aquest matí

La delegada del Govern, Laia Cañigueral, visitant l'estand de l'OAC Girona aquest matí 121