Logo DS

Catalunya acull 16 joves migrats sols arribats a Ceuta

query_builder   8 juliol 2021 15:24

event_note Nota de premsa

Catalunya acull 16 joves migrats sols arribats a Ceuta

  • La distribució de les 16 places es farà per tot el territori, responent a l’estratègia catalana per a l'acollida i la inclusió dels infants i joves migrats sols
  • Prèviament a la distribució per centres, es farà una entrevista personalitzada i una prova PCR als joves per tal d’evitar possibles contagis
  • Actualment el sistema català de protecció a la infància atén 5266 joves emigrats sols, un 74%, dels quals son majors d’edat.

La Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència del Departament de Drets Socials ha acollit al sistema català de protecció a la infància i adolescència, 16 joves migrats sols arribats a Ceuta. Aquest va ser un compromís que va agafar el Departament el passat mes de maig per tal de contribuir en la resposta a l’emergència migratòria de Ceuta i sobretot a garantir els drets de les persones migrades, especialment dels adolescents sense referents familiars al país. La distribució de les 16 places es farà per tot el territori, responent a l’estratègia que ha dut a terme el Departament els darrers anys i que ha permès dissenyar un sistema d’acollida arreu del país que garanteix una distribució equitativa capaç de facilitar la inclusió dels joves atesos. Prèviament a la distribució per centres es farà una entrevista personalitzada i una prova PCR als joves per tal d’evitar possibles contagis.

El Departament va presentar l’oferiment després d’estudiar l’estat dels centres del sistema de protecció i valorar de quins recursos disposa per assegurar una bona acollida i inclusió dels joves. Així mateix, es continua instant l’Estat a obrir vies legals i segures per a les persones refugiades i migrades entre Àfrica i Europa a partir de fer efectius els compromisos de reassentament per a persones refugiades i vies de migració legal i segura. Per a fer-les efectives, Catalunya s’ofereix una vegada més a col·laborar en la seva implementació.

Actualment el sistema català de protecció a la infància atén 5266 joves emigrats sols, un 74%, dels quals son majors d’edat.