Estabilitzat l'incendi forestal de Terrassa

query_builder   10 juliol 2021 23:08

event_note Nota de premsa

Estabilitzat l'incendi forestal de Terrassa

Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat, a les 22.45 hores, l’incendi forestal a Terrassa, l’avís del qual s’ha rebut a les 19.00 hores d’aquesta tarda, una vegada s’han trobat les línies i han pogut tancar el perímetre.

El foc, proper a la zona de la urbanització les Martines, estava envoltat de nuclis habitats. En un primer moment s’ha prioritzat el flanc esquerre, més proper a les cases. El flanc dret ha propagat per zona forestal. S’ha treballat amb línies d’aigua en tot el perímetre, i amb eines manuals al flanc dret amb el suport de les descàrregues dels mitjans aeris. El cap s’ha aturat en arribar a la carretera C-58. 

Ha generat alguns focus secundaris més enllà del perímetre, fins i tot a la mitjana de la carretera, i ha cremat alguna barraca que es trobava al mig de la zona forestal. També afectades, piles de fusta dins una empresa de jardineria al cap-flanc dret de l’incendi. Les primeres valoracions dels Agents Rurals indiquen que el foc hauria afectat 8,14 hectàrees de vegetació, de les quals 5,3 de terreny forestal.

En aquests moments resten al lloc 26 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat, que s’hi estaran al llarg de tota la nit i matinada, remullant tota la superfície cremada per evitar que hi hagi revifalles. 

Inicialment, però, fins al lloc s’hi havien desplaçat una vintena de dotacions terrestres entre les quals hi ha efectius dels GRAF (Grup d’Actuacions Forestals), els EPAF (Equip de Prevenció Activa Forestal) i del GROS (Grup Operatiu de Suport) i 10 mitjans aeris (2 helicòpters de comandament, 4 bombarders i 4 avions de vigilància i atac), que s’han retirat coincidint amb l’arribada de l’ocàs.

També s’han activat efectius dels Mossos d’Esquadra, dels Agents Rurals, de les ADF (Agrupacions Defensa Forestal), de la Policia Local de Terrassa i del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques), que ha activat 6 ambulàncies, 2 de les quals a lloc amb caràcter preventiu .

Segons informa Protecció Civil de Catalunya, l’Ajuntament de Terrassa ha activat el pla d’Emergències Municipal i preventivament la Policia Local ha desallotjat dues cases del carrer de la Carena del Mas Bellver i, amb Mossos d’Esquadra s’ha confinat els veïns de la resta del carrer.

El Servei Català de Trànsit informa que ja s’ha reobert la circul·lació per la carretera C-58, que havia estat tallada entre els punts quilomètrics 22 i 23 en tots dos sentits de la marxa. 

El telèfon d’emergències 112 ha rebut més de 200 trucades per aquest incendi. Cal recordar que Protecció Civil manté la prealerta del pla especial d’emergències per Incendis Forestals de Catalunya, INFOCAT.

Cerdanyola del Vallès, 10 de juliol de 2021

23.10 hores