Activada l'Alerta del PLASEQCAT per l'explosió i incendi d'un dipòsit en una indústria de perfums a Olesa de Montserrat

query_builder   12 juliol 2021 17:18

event_note Nota de premsa

Activada l'Alerta del PLASEQCAT per l'explosió i incendi d'un dipòsit en una indústria de perfums a Olesa de Montserrat

  • El dipòsit afectat contenia dipropylen glycol, producte de molt baixa toxicitat
  • Aquest incident no ha provocat cap afectació personal

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’Alerta del PLASEQCAT en fase d'ALERTA per un accident a l'industria FRAGANCE SCIENCE ubicada al carrer de Can Singla del Polígon Can Singla d'Olesa de Montserrat (Baix Llobregat) per incendi a un dipòsit al exterior de la nau.

Segons ha informat un testimoni a les 14:58 al Telèfon d'Emergències 112 Catalunya s'ha produït una explosió amb posterior incendi a l'empresa FRAGANCE SCIENCE (Polígon Can Singla), la substància involucrada és dipropylen glycol.

El Cos de Bombers de la Generalitat, que ha desplaçat 12 dotacions, ha informat de l'explosió d'un dipòsit de dotze tones. Part del producte s'ha evaporat en la mateixa explosió i la resta ha quedat en una cubeta de recollida on està sent cobert amb escumes. Un altre dipòsit de cinquanta tones que estava buit en el moment de l'incident també s'ha vist afectat pel foc i està sent extingit.

Els Bombers també han hagut d’extingir uns 500 m2 de marges que han pres a conseqüència de l’incendi del dipòsit.

El Sistema d'Emergències Mèdiques, SEM, ha desplaçat al lloc cinc unitats, una d'elles medicalitzada, però no hi ha hagut ferits o afectats. Els treballadors que es trobaven en la fàbrica afectada han estat evacuats i els treballadors de les empreses veïnes han estat confinats.

Al lloc s'han desplaçat operatius de Bombers, Mossos d’Esquadra, Policia Local i Sem.