Els Bombers de la Generalitat treballen en un incendi forestal a Lloret de Mar

query_builder   13 juliol 2021 13:37

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat treballen en un incendi forestal a Lloret de Mar

  • També hi ha incendis de vegetació a Riner, la Baronia de Rialb i Tiana

 

  • Protecció Civil manté activada l’alerta del pla INFOCAT

 

Els Bombers de la Generalitat treballen des de les 11.18h en un incendi forestal entre Lloret de Mar i Tossa de Mar (Selva), que s’ha iniciat per una furgoneta cremada a la carretera GI-682 (km. 16). Arran de l’incendi d’aquest vehicle, les flames s’han estès pel voral de la carretera i han entrat en zona forestal. Segons el Cos d’Agents Rurals, la superfície afectada és d’unes 3,2 hectàrees, de les quals 0,6 són forestals. La resta, és vegetació urbana de la urbanització Font de Sant Llorenç. Com a mesura preventiva, i degut a la intensa fumera que hi ha a la zona, els Mossos d’Esquadra han evacuat 8 cases pròximes a l’incendi. El Servei Català de Trànsit informa que la carretera GI-682 està totalment tallada, en els dos sentits de la marxa, en aquesta zona.

En aquests moments, els Bombers de la Generalitat treballen en aquest incendi amb 36 dotacions terrestres i 10 mitjans aeris: un helicòpter de comandament, un de coordinació, 4 bombarders i 4 avions de vigilància i atac. Les flames han anat en ascendent fins a arribar dalt de tot d’una carena, que és on s’estan concentrant els esforços del dispositiu de Bombers. Aquí, al cap de l’incendi, s’estan produint diversos focus secundaris, tot i que el foc ha anat perdent intensitat. En aquests moments, però, tan sols hi ha flama en aproximadament un terç de la superfície afectada pel foc. A la resta, els Bombers estan remullant per evitar revifalles.

No és l’únic incendi en què treballen els Bombers hores d’ara.

De matinada s’ha alertat d’un incendi a Riner (Solsonès), a la zona de la Serra. Segons els Agents Rurals, aquest foc ha estat causat per un llamp. L’avís ha arribat a les 01.06h de la matinada. El foc ha començat en una zona agrícola però ha acabat entrant en zona forestal, on se l’ha pogut aturar. Inicialment, i durant la matinada, hi han treballat 16 dotacions terrestres. Ara remullen tota la zona 13 vehicles.

Finalment, els Bombers també han treballat en un altre incendi forestal a Tiana (Maresme), al camí de can Garra. L’avís ha arribat a les 11.40h i ha fet activar 6 dotacions terrestres i un helicòpter de comandament. El foc està totalment envoltat pel dispositiu dels Bombers des de les 12.22h. Hores d’ara, s’està remullant la zona amb 4 dotacions terrestres.

Recordem que la Direcció General de Protecció Civil manté activada la fase d’alerta el Pla d’Incendis Forestals de Catalunya INFOCAT.

Cerdanyola del Vallès, 13 de juliol de 2021

13.36 hores