Controlat l'incendi forestal de Lloret de Mar

query_builder   13 juliol 2021 16:41

event_note Nota de premsa

Controlat l'incendi forestal de Lloret de Mar

  • Protecció Civil manté activada l’alerta del pla INFOCAT

 

Els Bombers de la Generalitat han controlat l’incendi forestal de Lloret de Mar a les 16.00h. Per tant, tot el dispositiu d’extinció que hi està treballant en aquests moments ha aconseguit envoltar tot el perímetre afectat pel foc. Hores d’ara, a la zona, hi ha 35 dotacions terrestres i 4 mitjans aeris, revisant tota la superfície cremada, remullant brases i vetllant perquè no hi hagi revifalles.

L’incendi ha cremat 6 hectàrees de vegetació, segons els Agents Rurals. D’aquestes, 1,85 Has són forestals. La resta són terrenys urbans dins de la urbanització Font de Sant Llorenç. El foc ha començat en cremar una furgoneta al quilòmetre 16 de la carretera GI-682, entre Lloret de Mar i Tossa de Mar. Tot seguit, s’ha escampat per la vegetació del voral. Després de passar per una zona urbanitzada, amb nombroses cases, el foc ha arribat dalt de la carena de la urbanització, on el front de foc ha començat a fer diversos focus secundaris. Alguns d’ells, localitzats a l’altra vessant de la muntanya a més de 250 metres de distància del front principal de foc.

Les flames han afectat la planta superior i el jardí d’una casa de la zona. També ha afectat un parell de vehicles particulars així com tanques i mobiliari de diversos jardins de la urbanitzaci

En aquest incendi també hi han treballat el Grup d’Actuacions Forestals (GRAF) i els Equips de Prevenció Activa Forestal (EPAF). A la zona de cap-flanc esquerre, han fet cremes d’eixamplament per frenar l’avanç de les flames. També han treballat amb eines manuals.

Pel que fa als altres incendis d’avui, el de Riner (Solsonès) està controlat des de les 14.50h. En aquests moments hi treballen 13 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat. Segons el Cos d’Agents Rurals, en aquests incendi s’han cremat 7,52 hectàrees, de les quals 1,08 són forestals i 5,72, agrícoles. El foc, que havia estat alertat a les 01.06h de la passada matinada, ha estat causat per un llamp.

L’incendi de Tiana, que havia entrat via 112 a Bombers a les 11.40h, està extingit. Ha afectat 250 metres quadrats d’una superfície de canyes al camí de can Garra. Hi hem treballat 6 dotacions terrestres i un helicòpter de comandament.

Recordem que la Direcció General de Protecció Civil manté activada la fase d’alerta el Pla d’Incendis Forestals de Catalunya INFOCAT.Cerdanyola del Vallès, 13 de juliol de 2021

16.38 hores