miniatura

El conseller Elena presenta el projecte de la futura nova comissaria dels Mossos de Mollerussa

query_builder   15 juliol 2021 10:32

event_note Nota de premsa

El conseller Elena presenta el projecte de la futura nova comissaria dels Mossos de Mollerussa

  • Les obres, pressupostades en 6’1 milions d’euros, començaran a finals del 2022 i finalitzaran a mitjans del 2024
  •  Amb un disseny que l'integra al territori, l’edifici destacarà per la seva autosuficiència energètica
Foto

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, acompanyat de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha presentat avui el projecte de la futura nova comissaria dels Mossos d’Esquadra de la ciutat, que substituirà l'anterior edifici i prestarà servei als municipis de Barbens, Bell-lloc d'Urgell, Bellvís, Castellnou de Seana, Fondarella, Golmés, Ivars d'Urgell, Linyola, Miralcamp, Mollerussa, el Palau d'Anglesola, el Poal, Sidamon, Torregrossa, Vilanova de Bellpuig i Vila-sana.

El conseller ha destacat que “aquesta nova comissaria, amb una inversió potent de 6 milions d’euros, permetrà donar un servei molt rellevant a la zona”.

Elena ha explicat que “probablement la societat no haurà sigut tan conscient com en aquests darrers 16 mesos de la importància de la seguretat, no només reactiva sinó també preventiva, de la seguretat integral”. “És un element essencial de la convivència” ha assegurat. Un altre element determinant, en paraules del titular d’Interior, és l’arrelament al territori “perquè la seguretat sense proximitat no té sentit”.

El conseller també ha volgut posar en valor la importància de la coordinació: “durant aquest temps hem comprovat com era d’important la relació entre tots els cossos i la coordinació i aquest equipament és un pas més en aquesta direcció” ha dit.

Finalment, Elena ha volgut agrair als ciutadans “la paciència i responsabilitat que han tingut durant aquests llarguissims 16 mesos de pandèmia i demanar-los un esforç més avui especialment en el que el govern ha aprovat el confinament nocturn a partir de la 1 de la nit”. “Sabem que és dur, que no és fàcil”, ha dit el conseller, que també ha volgut fer un agraïment als cossos de seguretat per “la feinada que han fet durant aquests mesos”.

La previsió inicial és que les obres, pressupostades en 6.100.000 €, comencin a finals de l’any 2022 i finalitzin a mitjans del 2024. L'edifici, a peu de la carretera de Linyola LP-3322, consta de tres volums, amb una superfície construïda de prop de 3.000 m2. S'ha aprofitat, a més, la construcció d'aquesta comissaria per incloure una aula de formació i la galeria de tir per donar servei a totes les comissaries de la Regió Policial Ponent.

Per a la seva construcció s’utilitzaran materials ceràmics i formigons prefabricats tintats del mateix color, aconseguit una implantació volumètrica integrada al color de la terra, a cavall d'un entorn rural i industrial. El funcionament dels equips estaran integrats en un sistema de gestió i control automatitzats per assegurar una millora en la seva eficiència i un estalvi en el cost econòmic del manteniment. La tria de materials, de baix impacte ambiental, d'extracció i producció propera i amb un manteniment mínim, l'equipament de panells solars per l'aigua calenta i panells fotovoltaics per generar electricitat i la disposició dels volums donarà com a resultat un edifici d'autosuficiència energètica.

El conseller Joan Ignasi Elena ha participat també aquest matí en la Junta Local de Seguretat de Mollerussa celebrada al consistori de la capital del Pla d’Urgell. A la tarda, es traslladarà a la comissaria de Mossos de Lleida on mantindrà una reunió amb els comandaments regionals, i també visitarà el Parc de Bombers de Lleida i la seu dels Agents Rurals.

 

3  

Imatges

Foto

Foto 67

Foto

Foto 102

Foto

Foto 91