sessio formativa

Sessió formativa de Protecció Civil de la Generalitat a responsables de les corporacions locals de l'Alt Pirineu i Aran sobre les tasques a realitzar en emergències

query_builder   20 juliol 2021 19:48

event_note Nota de premsa

Sessió formativa de Protecció Civil de la Generalitat a responsables de les corporacions locals de l'Alt Pirineu i Aran sobre les tasques a realitzar en emergències

Protecció Civil de la Generalitat ha realitzat aquesta tarda una sessió formativa telemàtica destinada a responsables de les corporacions locals de Alt Pirineu i Aran sobre les tasques a realitzar en les emergències que puguin afectar els seus municipis.

A la sessió d’avui hi han assistit telemàticament una quarantena de persones entre alcaldes i alcaldesses, regidors municipals i personal tècnic de protecció civil municipal, entre altres.

El tècnic de Protecció Civil de la Generalitat a Lleida, Sergi Turmo, ha dirigit aquesta formació juntament amb el responsable de Protecció Civil de la Generalitat a Lleida, Pedro Mayordomo. També han assistit a la sessió comandaments dels Mossos d’Esquadra i del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

El plantejament de la sessió ha estat molt pràctic i ha servit per recordar pautes i procediments als alcaldes i alcaldesses, com a autoritats de protecció civil en els seus municipis i directors dels plans municipals de protecció civil. Durant la reunió s’ha insistit en la importància del seu paper en l’activació i desactivació dels plans municipals i les estructures de coordinació municipals previstes.

A més, s’ha fet un repàs a altres tasques com la informació a la població dels seus municipis i l’execució de possibles mesures d'emergència per la protecció dels veïns i veïnes, incloent les possibles situacions i espais d’acollida en cas d’evacuacions. També s’ha fet especial èmfasi en la necessitat de mantenir un contacte fluït i bidireccional amb el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT per una bona gestió de les emergències.  

El passat 8 de juliol es va fer una reunió similar amb les autoritats locals de les comarques de Ponent.

1  

Imatges

sessió formativa

sessió formativa 273