Presentació dels vídeos

Una sèrie de vuit vídeos remarquen el valor paisatgístic, natural i agrícola dels Secans de Lleida

Els vídeos han estat elaborats per La Llena Serveis Ambientals i 360Lab comunicació i finançats en un 90% pel Departament

query_builder   17 maig 2021 13:03

event_note Nota de premsa

Una sèrie de vuit vídeos remarquen el valor paisatgístic, natural i agrícola dels Secans de Lleida

Els vídeos han estat elaborats per La Llena Serveis Ambientals i 360Lab comunicació i finançats en un 90% pel Departament

Una sèrie de vídeos divulgatius difondran els valors paisatgístics, naturals i agrícoles dels espais naturals dels Secans de Lleida.  El director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Ferran Miralles, va presidir el passat divendres 14 de maig la presentació d’aquests vídeos formats per vuit càpsules protagonitzades per persones que viuen i treballen als Secans. Tots ells expliquen, des de la seva experiència personal, la importància d’aquest paisatge i el seu valor natural. Hi participen una agricultora i un agricultor, un ornitòleg, un ramader, una apicultora, una professional de l’àmbit del turisme, un picapedrer i un fotògraf. Tots ells són oficis clau per entendre els Secans i vitals per a la seva conservació.

Els vídeos han estat elaborats per La Llena Serveis i Projectes Ambientals i 360LAB es difondran setmanalment, a partir d’avui, a través de youtube (https://www.youtube.com/channel/UCdYYLso1imf05U0PbQhqlFA)  i altres canals digitals. El primer dels audiovisuals, que ja es troba disponible, fa referència a l’ornitòleg Sergi Sales que treballa des de fa molts anys en campanyes de seguiment i en guiatges ornitològics als secans de ponent.

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha ajudat a finançar gairebé tot el projecte a través d’una subvenció de 22.536 euros. 

Els Secans de la plana de Lleida són conseqüència tant de les condicions climàtiques i orogràfiques de la zona, com de les activitats agrícoles i ramaderes que s'han realitzat de manera tradicional. Tot això ha propiciat un paisatge característic i una flora i una fauna única a nivell català. Ferran Miralles ha destacat que “amb aquesta sèrie de vídeos es vol posar en valor i ajudar a difondre aquesta zona, moltes vegades desconeguda pel gran públic, però que és d’un valor paisatgístic, natural i agrícola inqüestionable”.

Els Secans estan integrats per diversos espais protegits que sumen unes 54.000 hectàrees. En formen part els Plans de la Unilla, els Secans de la Noguera, els secans de Bellmunt-Almenara, els Plans de Sió, Anglesola-Vilagrassa, els secans de Belianes-Preixana, Mas de Melons-Alfés, els secans del Segrià-Utxesa i Granyena. Tots aquests espais formen part de la Xarxa Natura 2000.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 345