La Inspecció de Treball de Catalunya enviarà 17.678 cartes a empreses per a combatre els riscos per cops de calor

query_builder   27 juliol 2021 13:46

event_note Nota de premsa

La Inspecció de Treball de Catalunya enviarà 17.678 cartes a empreses per a combatre els riscos per cops de calor

• El Departament d’Empresa i Treball, a través de l’Institut Català de Seguretat i Salut Laboral, reforça la campanya informativa per evitar els problemes d’estrès tèrmic entre les persones treballadores

La Inspecció de Treball de Catalunya enviarà els propers dies 17.678 cartes a empreses, especialment de l’agricultura i de la construcció, per a combatre els riscos per cops de calor que, en ocasions, poden patir les persones treballadores.

En concret, la Inspecció de Treball enviarà 9.442 cartes a empreses de la demarcació de Barcelona; 2.429 cartes a empreses de Girona; 3.071 cartes a empreses de Lleida; i 2.737 cartes a empreses de Tarragona.

Segons les últimes dades d’afiliació a la Seguretat Social per branques d’activitat, a Catalunya hi havia 213.487 persones treballadores a la Construcció, i 55.955 a l’Agricultura.

Aquesta iniciativa de la Inspecció de Treball de Catalunya va acompanyada per la tasca informativa i divulgativa que porta a terme l’Institut Català de Seguretat i Salut del Departament d’Empresa i Treball per a tractar d’evitar els problemes d’estrès tèrmic en determinades professions.

https://treball.gencat.cat/ca/ambits/seguretat_i_salut_laboral/riscos_i_condicions_treball/mesures_per_risc/calor/

A les cartes que properament rebran les empreses, la Inspecció de Treball de Catalunya aporta informació sobre els perills que corren les persones si, per exemple, fan feines de càrrega en condicions de risc per altes temperatures, a l’aire lliure, exposades directament al sol de forma perllongada i sense aigua corrent a prop.  

Per últim, la Inspecció de Treball de Catalunya recorda que els incompliments del deure de protecció de la seguretat i salut de les persones treballadores són infraccions greus o molt greus, amb sancions que van des dels 2.046 als 40.985 euros, i dels 40.986 als 819.780 euros.

1  

Imatges

INFOGRAFIA: La calor durant la jornada laboral a l'estiu

INFOGRAFIA: La calor durant la jornada laboral a l'estiu 238

1  

Fitxers adjunts

INFOGRAFIA: Protecció radiació solar a la feina

INFOGRAFIA: Protecció radiació solar a la feina
PDF | 589