RdP CEB

Més de la meitat dels centres educatius de Barcelona fan obres de reforma i millora dels seus equipaments durant l'estiu

query_builder   27 juliol 2021 17:58

event_note Nota de premsa

Més de la meitat dels centres educatius de Barcelona fan obres de reforma i millora dels seus equipaments durant l'estiu

  • S’aprofita l'aturada lectiva per fer obres en més de 154 centres educatius de la ciutat, així com continuar la construcció del nou equipament de l’Institut Angeleta Ferrer
  • La inversió total és de 105.943,30 €; l’Ajuntament de Barcelona financia 22.130.793,30 € i el Departament d’Educació ho fa amb 9.975.150,00 €
  • Gonzàlez-Cambray: “Des del Govern de Catalunya farem una inversió en construcció de nous centres, hi ha 25 milions en execució. Es tracta de l’Institut Angeleta Ferrer, l’Institut de Vallcarca i l’Intitut-Escola Cal Maiol a Sants, i l’Institut La Sagrera i l’Escola 30 passos a Sant Andreu”
RdP CEB

El Consorci d’Educació de Barcelona aprofita l’aturada de les classes per la finalització del curs 2020-2021, per realitzar obres de millora i adequació en els centres educatius, així com continuar amb la construcció del nou edifici de l’Institut Angeleta Ferrer. Aquesta tarda el conseller d’Educació i president del Consorci d’Educació de Barcelona, Josep Gonzàlez-Cambray, conjuntament amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ho han presentat en roda de premsa.

El conseller Gonzàlez-Cambray ha destacat que  “des del Departament d’Educació farem una inversió important amb la construcció de nous centres, hi ha 25 milions en execució. Es tracta de l’Institut Angeleta Ferrer, que està en obres, l’Institut de Vallcarca i l’Intitut-Escola Cal Maiol a Sants, que estan en fase de redacció de projecte, i l’Institut La Sagrera i l’Escola 30 passos a Sant Andreu, que estan en procés participatiu”. El titular d’Educació també ha remarcatel compromís del Govern de Catalunya d’augmentar i millorar l’oferta pública d’educació per atendre les necessitats educatives de les famílies i combatre la segregació escolar”.

Un total de 207 actuacions en 154 centres

En total durant aquests mesos d’estiu hi ha 207 actuacions en més de 154 centres educatius de la ciutat. El pressupost total per a la realització d’aquestes obres és de 32.105.943,30 €; dels quals 22.130.793,30 € provenen de l’Ajuntament i 9.975.150,00 € del Departament d’Educació.

Des del Consorci d’Educació es treballa per donar resposta amb les més de 4.000 intervencions que es fan cada any al conjunt d’equipaments educatius (reparacions, reformes i millores, podes, control de plagues, obra nova, mobiliari, ...).

A banda d’avançar en equipaments equivalents, de qualitat i sostenibles, aquests han de donar resposta a les necessitats dels projectes educatius cada vegada més centrats en l’alumne. Els espais estan dotats d’una versatilitat que els ha de permetre adaptar-se a les necessitats que plantegen aquests projectes i noves metodologies educatives, tant a l’interior com a l’exterior.

El proper curs 2021-2022 estrenaran nou edifici 7 centres educatius públics de la ciutat. A més de l’Institut Angeleta Ferrer, la resta són: l’Escola La Maquinista, que deixa la seva ubicació provisional per instal·lar-se en el seu edifici definitiu; l’Escola Entença, que canvia el recinte de l’Escola Industrial pel de l’antiga presó Model; l’Institut La Sagrera, que passa del recinte de Fabra i Coats a l’equipament on fins ara ocupava La Maquinista; l’Institut Vapor del Fil, que també deixa el seu espai del recinte de Fabra i Coats per instal·lar-se al que fins ara ocupa l’Institut de La Sagrera; el nou Institut dels Aliments de Barcelona, que s’ubicarà en alguns dels espais de Mercabarna.

Per altra banda, l’Institut Escola Tres Fonts de Les Corts  (fins ara Institut Escola Plaça Comas) també estrenarà nou edifici de secundària.

1 obra de nova construcció: l’Institut Angeleta Ferrer

 L’Institut Angeleta Ferrer tindrà un nou equipament al Carrer Marina 193 i està previst que s’hi puguin traslladar – es tracta d’un nou edifici, amb capacitat per a tres línies- el gener de 2022. Provisionalment començaran el curs 2021-2022 en uns mòduls que deixa lliure l’Escola Entença, situats al recinte de l’Escola Industrial i adequats aquest estiu a l’efecte.

El pressupost per a les actuacions d’aquest any és de 3.530.048 €, que finança el Departament d’Educació. El global per a tot el nou equipament és de 9.044.168 €.

6 obres de grans actuacions en instituts escola i institut d’FP

També un total de 6 centres aprofiten aquestes setmanes per continuar amb les obres d'ampliació i millora, el que es coneix com Grans Actuacions (de reforma, ampliació i millora). El pressupost total és de 4.285.000 € i els centres on tenen lloc aquestes actuacions són l’Escola Prosperitat (Nou Barris) amb el desamiantat; el creixement i transformació de centre en 4 Instituts-escola, a l’Institut Escola Arts (Sants-Montjuïc), l’Institut Escola Coves d’en Cimany, l’Institut Escola Mirades (Horta-Guinardó) i l’Institut Escola Rec Comtal (Sant Andreu); així com l’adequació d’espais a Mercabarna pel nou Institut del Aliments de Barcelona.

147 obres de reforma, ampliació i millora

 Durant aquest estiu es posen en marxa un seguit d’actuacions en un total de 147 equipaments de la ciutat, tant per necessitats d'escolarització com per rehabilitació, ampliació i millora d'equipaments ja existents, el que es coneix com obres de reformes, ampliacions i millores (RAM), El pressupost total per aquestes actuacions és de 24.290.895,30 € i es treballa en 99 escoles, 14 instituts, 13 instituts escola, 14 instituts de postobligatoris, 6 centres d’educació especial i 1 centre de formació d’adults.

El global de les actuacions es concreten en 13 capítols d’obra amb criteris unificats per cadascun que permet agilitzar i millorar-ne la contractació, disseny i execució de les actuacions i augmentar la seva qualitat i eficiència.

El proper curs 2021-22 quatre centres concertats de la ciutat s’integren en la xarxa pública. Aquests centres, on ara s’hi estan fent obres de reforma, són: l’Institut Escola Elisabets (antiga Escola Labouré), l’Institut Escola Sicilia (antiga Escola Marillac), l’Institut Escola Londres (antiga Escola Safa Urgell) i l’Escola Aldana (antiga Escola Sagrat Cor).


27 de juliol de 2021