Els Mossos d'Esquadra desarticulen dos grups d'atracadors violents que actuaven en establiments comercials d'arreu de Catalunya

query_builder   31 juliol 2021 09:49

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra desarticulen dos grups d'atracadors violents que actuaven en establiments comercials d'arreu de Catalunya

. Es detenen dos homes a Barcelona pel robatori violent in fraganti a una botiga de telefonia de la ciutat. Estan relacionats també amb dos robatoris més

 . A Igualada, dues persones més van quedar detingudes per tres robatoris violents: en una sala de jocs a Lleida, en un hotel a Mollerussa i en un establiment hostaler a Fonolleres

 . Un dels detinguts a Igualada formava part del grup de tres lladres que es va desarticulat el passat dia 5 de juliol, quan van assaltar una sala de jocs i als quals se’ls va relacionar amb una dotzena d’atracaments en establiments comercials

Foto

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra han detingut quatre persones que formaven part de dos grups actius especialitzats en robatoris violents a establiments comercials d’arreu de Catalunya. A tots ells se’ls atribueix almenys sis assalts més. Les detencions es van realitzar el dia 24 de juliol.

El passat dissabte 24 de juliol, dues persones van accedir a una botiga de telefonia al districte de l’Eixample de Barcelona amb un ganivet de grans dimensions, van amenaçar el treballador i van endur-se divuit terminals telefònics i aproximadament 250 euros en efectiu. Diversos testimonis que van presenciar l’assalt van intentar aturar-los quan fugien en un ciclomotor sostret. El conductor va fer diverses maniobres evasives i va envestir dos vianants, un dels quals anava en cadira de rodes.

Aquest accident va comportar que un dels autors dels fets acabés retingut per diverses persones i l’altre fugís després d’intimidar amb un ganivet a la resta de vianants que volien retenir-lo.  Un mosso d’esquadra fora de servei va iniciar un seguiment, i en dues ocasions l’autor va escometre’l amb la seva arma blanca amb la intenció de punxar-lo. Finalment, el detingut va empentar el propietari d’una motocicleta que estava aparcada per endur-se-la, moment en el qual l’agent fora de servei va aconseguir detenir-lo.

Les gestions de la investigació han permès aportar els indicis suficients com per atribuir-los dos robatoris violents més a una altra botiga de telefonia i a un hotel els dies 13 i 22 de juliol, on es van emportar telèfons mòbils per valor de 4.500 euros i uns 400 euros més de les caixes registradores, ambdós a Barcelona.

Els dos detinguts, de nacionalitat espanyola i 36 i 24 anys, sumen un total de 23 antecedents. Entre el mes de febrer i el moment en que són detinguts el passat dia 23, un dels autors suma 8 antecedents, tots per fets violents.

Ruta de robatoris per l’A-2

 El mateix dia 23 sobre les 23.15 hores dues persones que es desplaçaven en motocicleta van accedir amb els cascs posats i amb navalles a una sala de jocs del barri de Balàfia de Lleida, van amenaçar un treballador de l’establiment provocant-li un tall, i finalment van marxar sense aconseguir endur-se res.

Una mitja hora després es va rebre un avís d’un establiment hoteler de Mollerussa, segons els qual dues persones que es desplaçaven en motocicleta havien intimidat amb un ganivet de cuina als treballadors i s’havien endut 260 euros de la caixa de l’establiment.

Una hora més tard, les mateixes dues persones van amenaçar amb el mateix ganivet la treballadora d’un restaurant i van llençar la caixa registradora a terra produint danys i emportant-se uns 450 euros.

Un cop es va tenir coneixement dels tres robatoris, de la ruta de fugida i la descripció dels autors, els Mossos d’Esquadra de la comissaria d’Igualada van fer un tancament de la zona i van localitzar els dos individus circulant per l’autovia A-2. Els dos autors van efectuar diverses maniobres evasives de manera temerària per evitar l’acció policial fins que finalment van ser detinguts.

Durant l’escorcoll, se’ls va trobar diners en efectiu i diversos objectes que permetien relacionar-los amb els robatoris amb violència de Lleida, Mollerussa i Fonolleres.

Els detinguts són de nacionalitat espanyola de 21 i 34 anys i veïns de Montornès del Vallès i Barcelona, respectivament. A aquest últim, li consten 54 antecedents policials, la majoria per robatoris.

Un dels detinguts a Igualada, membre d’un grup de violents desarticulat a principis de mes

Un cop identificats, es va poder comprovar que un dels detinguts era un dels tres integrants del grup d’atracadors que el passat dia 5 de juliol van dur a terme un robatori violent amb armes de foc simulades a una sala de jocs a Barcelona. Dos dels tres van ser detinguts in fraganti, mentre que el tercer (el detingut a Igualada) va fugirs.

La investigació de la Divisió d’Investigació Criminal de Barcelona va permetre relacionar els tres integrants del grup amb un total de 12 robatoris amb violència i intimidació comesos en tres mesos a establiments comercials de Barcelona, Ripollet, Mollet del Vallès, Sabadell, Terrassa, Badalona, l’Hospitalet de Llobregat i Viladecans.

Els detinguts amenaçaven amb armes blanques i de foc simulades als treballadors,  robaven els diners en metàl·lic de les caixes enregistradores i fugien ràpidament en motos sostretes.

Àrea de Comunicació

Barcelona, 30 de juliol 2021

3  

Imatges

Foto 1

Foto 1 188

Foto 2

Foto 2 149

Foto 4

Foto 4 188