vacuna

Catalunya arriba als 9 milions de vacunes administrades en els punts de vacunació i AP

query_builder   31 juliol 2021 10:55

event_note Nota de premsa

Catalunya arriba als 9 milions de vacunes administrades en els punts de vacunació i AP

  • Un 67% de la població de més de divuit anys ja té la pauta completa de vacunació
  • Salut Pública fa una crida a la població perquè demani cita i es mantingui el bon ritme de vacunació

Catalunya ha arribat als nou milions de vacunes administrades, tant en els punts de vacunació com en els centres d’Atenció Primària en els hospitals i altres. La fita dels nou milions de persones vacunades ha contribuït molt a frenar l’expansió i, especialment, la gravetat de la malaltia.

Actualment un 67% de la població de més de divuit anys ja té la pauta completa de vacunació i més de cinc milions de ciutadans ja estan vacunats amb una dosi. Pel que fa als joves d’entre 16 i 29 anys, un 40% ja ha rebut, almenys, una dosi de vacuna, mentre un 10% ha estat vacunat amb la pauta completa.

Segons explica Carmen Cabezas, Secretària de Salut Pública del Departament de Salut, “és importantíssim que totes les persones es vacunin, només cal agafar cita i iniciar el procés de vacunació amb data i hora”. A dia d’avui ja es poden vacunar a Catalunya tots els majors de 16 anys agafant cita al web vacunacovidsalut.cat. En el cas d’haver-se de posar la segona dosi l’aplicació en la majoria dels casos ja genera la cita de manera automàtica i ho comunica via SMS.

Els punts de vacunació i els centres d’Atenció Primària segueixen a bon ritme la vacunació i fan una crida a la població perquè segueixin demanant cites. Des de Salut Pública es confia en la bona disponibilitat que fins el moment ha caracteritzat la ciutadania de Catalunya “hi ha vacunes disponibles i és important no baixar el ritme, no baixar la guardià en aquests moments, tot tenint en compte la situació actual en la que vivim, i és per això que volem que la gent es segueixi vacunant, malgrat alguna estarà de vacances”, ha dit la dra. Cabezas.

Carmen Cabezas recorda a la ciutadania que *la vacunació és el més essencial que tenim per protegir-nos contra la COVID, però també és molt important que continuem mantenint la distància, portem la mascareta posada, que prioritzem les activitats a l’exterior, i a poder ser amb el nostre entorn bombolla de convivència, i si tenim símptomes o estem en quarantena, ens quedem a casa”.

2  

Imatges

cita vacuna

cita vacuna 200

vacuna COVID

vacuna COVID 106