Primer pla de les mans d'una dona gran

S'allarguen 14 dies més les mesures de protecció dels centres residencials davant la covid19

query_builder   2 agost 2021 18:48

event_note Nota de premsa

S'allarguen 14 dies més les mesures de protecció dels centres residencials davant la covid19

  • Les mesures dictaminades fa 14 dies han aconseguit contenir l’entrada del coronavirus a les residències, però s’ha decidit mantenir-les per l’alta afectació que hi ha encara, tant a la comunitat com als centres residencials
  • Les xifres d’afectació màxima han estat d’un 1,5% dels residents distribuïts en aproximadament un 12% dels centres residencials

Els departaments de Drets Socials i Salut van aprovar el passat 19 de juliol el Pla d’intensificació de mesures de control en l’entorn residencial i la limitació temporal de sortides dels residents de centres residencials de gent gran i de persones amb discapacitat, davant el progressiu augment de circulació de la variant Delta (més transmissible) de la covid19 i els elevats nivells de contagis a la comunitat en població no immunitzada.

Durant aquests 14 dies les mesures han aconseguit mantenir continguda l’entrada del Coronavirus SARS-CoV-2 a l’entorn residencial. Gràcies a l’increment de cribratges a professionals i a familiars, s’han pogut tallar moltes de les cadenes de transmissió del virus als centres residencials. Tot plegat ha estat possible per l’esforç coordinat de tots els professionals de les residències, dels centres d’atenció primària, de Vigilància Epidemiològica, dels serveis territorials de Salut Pública, delegades dels Departaments de Salut i Drets Socials.

Les xifres d’afectació màxima han estat d’un 1,5% dels residents distribuïts en aproximadament un 12% dels centres residencials.

Malgrat això, les dades de les que disposem a dia d’avui, en les que ja s’observa certa tendència a la reducció de la incidència de nous casos, mostren encara una afectació alta a la comunitat i també a les residències, i per tant fan necessari el manteniment de les mesures vigents per reduir més l’afectació dels centres residencials per a persones grans i per a persones amb discapacitat.

Es mantenen, per tant, per als propers 14 dies, les mesures d’intensificació de la protecció dels residents i professionals de les residències: cribratges, tests d’antígens per als visitants dels centres, aïllaments en cas de brot, etcètera. També es manté la limitació temporal de les sortides dels residents (només poden sortir 3 dies o més i han de relacionar-se amb una sola unitat de convivència).

En el cas de centres residencials de persones amb discapacitat es permetran les sortides considerades com a terapèutiques amb l’acord de la direcció del centre, l’equip sanitari de referència i la família.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined