Imatge d'un rescat efectuat avui a La Febró.

Els Bombers de la Generalitat han treballat en 26 rescats en el medi natural durant el cap de setmana

query_builder   8 agost 2021 20:25

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat han treballat en 26 rescats en el medi natural durant el cap de setmana

Imatge d'un rescat efectuat avui a Tortosa.
Imatge d'un rescat efectuat avui a Tortosa.

Els Bombers de la Generalitat de Catalunya han treballat, des del matí d’ahir dissabte 7 d’agost i fins les 20.30 hores d’avui diumenge 8 d’agost, en un total de 26 serveis de rescat al medi natural, que han inclòs salvaments de muntanya, recerques de persones perdudes, salvaments marítims i un de fluvial. Durant el dissabte, i fins a les 18 h, es van fer 8 serveis de rescat. Des d’aquell moment i fins avui diumenge, han estat 18 més. Sumats aquests darrers als 1.044 serveis que s’havien registrat fins divendres 6 d’agost, el nombre de serveis de rescat en el medi natural efectuat pels Bombers de la Generalitat durant el 2021 ascendeix a 1.070

18.49, El Pont de Suert: dona amb un turmell lesionat al barranc de Viu de Llevata. Una dotació terrestre i un helicòpter amb GRAE es desplacen a l’indret. Es rescata la dona mitjançant gruatge i se la duu al camp de futbol municipal, on s’espera l’ambulància.

19.38, Bolvir: rescat d’un menor precipitat des d’una alçada de diversos metres al camí de l’Aigua. Fins al lloc es desplacen un helicòpter amb GRAE i una dotació terrestre. S’extreu la víctima mitjançant gruatge i el SEM la transporta a l’hospital de la Cerdanya.

20.16, Cànoves i Samalús: una parella amb un menor es desorienten a la zona del pantà de Vallfornès. Es mobilitzen dues dotacions de Bombers, policia local i Mossos d’Esquadra. A les 21.07, són aquests darrers qui localitzen la família sana i estàlvia i els traslladen fins al poble.

21.25, Campdevànol: un grup de 3 caminants desorientats demana indicacions per la tornada pel camí dels gorgs de Campdevànol. En apreciar signes d’esgotament en l’alertant, una dotació surt a la seva recerca, mentre se’ls donen indicacions del camí correcte per via telefònica. Els Bombers els troben just quan arribaven a l’aparcament on tenien el vehicle, tots ells il·lesos, tot i que molt cansats.

11.46, Sabadell: avís per un ciclista ferit a resultes d’una caiguda al Torrent de Ca n’Ustrell, a Sabadell. Localitzem i proporcionem les coordenades de l’indret al vehicle del SEM, ja que l’indret és accessible per a l’ambulància.

12.01, Calafell: dues persones pateixen problemes mentre feien una immersió en apnea. Bombers mobilitza GRAE Subaquàtic i una dotació terrestre, que finalment no actuen en la recerca i rescat, ja que la primera víctima ha estat traslladada a terra pels responsables de l’activitat i la segona ha estat localitzada per una embarcació dels Mossos d’Esquadra. Ambdues persones han resultat mortes i la Guàrdia Civil s’ha fer càrrec de la investigació dels fets.

12.33, El Pont de Suert: un home pateix una lesió a un turmell al barranc del Viu de Llevata. HI acut l’helicòpter amb els GRAE. Es fa extracció de la víctima mitjançant gruatge i se la transporta fins el poble, on s’espera l’ambulància.

12.35, Girona: una dona pateix un cop a un maluc i el dolor li impedeix prosseguir caminant per la zona dels Àngels. Hi desplacem 2 dotacions terrestres per ajudar a estabilitzar i mobilitzar la víctima, que està en un camí no accessible per a l’ambulància i pateix molt de dolor.

13.51, La Febró: una dona pateix una lesió a un turmell a la ruta del barranc del Gorg. Fins a l’indret s’hi desplacen 2 dotacions terrestres però en veure que la lesió correspon a una possible fractura, hi acut l’helicòpter amb GRAE, que trasllada la víctima fins on s’espera l’ambulància.

14.03, Vielha e Mijaran: un ciclista pateix una caiguda amb possible fractura de canell a la zona de Colomers. Fins a l’indret s’hi desplacen un helicòpter i 2 dotacions terrestres.

14.11, La Pobla de Segur: una dona ha estat arrossegada pel corrent de l’aigua i s’ha pogut arrecerar en un punt de la riba contrària on s’estan els seus acompanyants. Es mobilitzen 3 dotacions terrestres, que localitzen la dona i la traslladen a lloc segur.

14.55, Tortosa: una dona es fa mal a un turmell a la ruta de les Gúbies de Regatxol. A la zona no hi ha cobertura i el seu acompanyant ha hagut de caminar una estona per trobar-ne. Una dotació terrestre localitza l’acompanyant i aquest els mena fins on s’està la víctima. Es considera necessari el gruatge i s’habilita un helicòpter amb GRAE, que trasllada la víctima fins al parc de Móra d’Ebre, on s’espera l’ambulància.

15.20, Palamós: una dona pateix una caiguda que causa una possible fractura a la Pineda d’en Gori, a les roques a prop del mar. 3 dotacions terrestres assisteixen el SEM en el trasllat de la víctima fins on s’espera l’ambulància.

15.51, Tordera: una dona pateix una lesió a un turmell al Sot del Salt de l’Aigua. S’activa una dotació terrestre i l’helicòpter amb GRAE , s’extreu la víctima de l’indret i se la trasllada fins a l’ambulància.

16.23, Montferrer i Castellbó: una família amb una menor s’encallen en una pista on la conducció és difícil. S’hi desplaça una dotació i un dels bombers condueix el vehicle fins Pallerols del Cantó. La família resulta il·lesa.

16.27, Isil: Una dona pateix una lesió severa en una cama al refugi d’Airoto. Se l’evacua en helicòpter fins l’heliport de Tírvia, on s’espera l’ambulància.

18.44, Vall de Boí: alerta per un escalador que ha optat per fer una ruta sol mentre el seu company girava cua, i fa dues hores que hauria d’haver tornat. S’activa una recerca amb helicòpter fins que, via 112, ens comuniquen que la persona recercada està bé i a prop de l’indret de trobada.

18.59, Sort: un menor ha quedat atrapat per un peu entre les roques del llit del riu Noguera, en una zona de ràpids. L’aigua baixa amb força i el nen s’aguanta agafat a una pedra, però la família tem que el pugui arrossegar. Es desplaça una dotació terrestre, que en primer lloc demana a la companyia elèctrica l’aturada de la central elèctrica situada més amunt, cosa que comportarà un corrent d’aigua menor. Finalment, el menor és rescatat i atès pel SEM allà mateix.

Al dossier adjunt hi trobareu dades dels rescats efectuats en anys anteriors i el repartiment territorial dels rescats efectuats el 2021. 

Cerdanyola del Vallès, 8 d'agost de 2021
20.30 h

1  

Fitxers adjunts

Nota de Premsa amb taules i gràfiques

Nota de Premsa amb taules i gràfiques
DOCX | 198