Visita mòdul Creu Roja a Caldes d'Estrac

President Aragonès: "Tenim a punt els serveis d'emergència però els reptes de l'onada de calor ens interpel·len a tots: cal responsabilitat"

query_builder   13 agost 2021 13:22

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Tenim a punt els serveis d'emergència però els reptes de l'onada de calor ens interpel·len a tots: cal responsabilitat"

Visita mòdul de Creu Roja a Caldes d'Estrac
El president Aragonès parlant amb una de les usuàries del servei de bany adaptat de Creu Roja. Foto: Rubén Moreno.

 

  • El cap de l’Executiu fa també una crida a aprofitar els dies de descans per vacunar-se perquè “la covid no fa vacances”
  • Pere Aragonès ha visitat aquest matí el Servei preventiu, de socorrisme i bany adaptat que la Creu Roja té habilitat a la platja de Caldes d’Estrac

 

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha apel·lat aquest matí  “a la responsabilitat individual i col·lectiva” dels ciutadans davant l’onada de calor que pateix el país i que “ens porta que hàgim d’afrontar en els pròxims dies el major risc de perill d’incendis dels darrers anys”. El cap de Govern ha assegurat que “ho tenim tot a punt, tenim a punt els serveis d’emergència per donar-hi resposta”, així com també, ha explicat, altres mesures que ja s’han començat a implementar com la restricció d’accés a determinats paratges naturals, la limitació d’activitats, i mesures proactives com la llaurada de camps. Però, tot i això, el president ha insistit que “els reptes d’aquesta onada ens interpel·len a tots”, i ha demanat que “intentem posar la feina fàcil als cossos de seguretat i emergències”.

Pere Aragonès, que s’ha desplaçat aquest matí a Caldes d’Estrac on ha visitat el Servei preventiu, de socorrisme i bany adaptat que la Creu Roja té habilitat a la platja d’aquest municipi, ha recordat que “bona part dels incendis del nostre país tenen origen en una negligència o descuit humà”. Per això, ha fet una crida a “la responsabilitat de totes i tots”, ja que les altes temperatures d’aquests dies, juntament amb la situació dels boscos, “són les condicions més favorables perquè qualsevol petit descuit o negligència pugui acabar produint un dany en termes d’incendis forestals molt importants”.

En aquesta línia de seguiment de les mesures adoptades per fer front a les conseqüències de l’onada de calor, el president de la Generalitat, un cop finalitzada la visita al servei de la Creu Roja, ha encapçalat, des del Palau,  la reunió telemàtica del Consell Assessor del Pla Infocat (Pla Especial d’Emergències per Incendis Forestals de Catalunya), i que s’ha celebrat aquest migdia.

Accelerar la vacunació

El cap de l’Executiu s’ha referit també, durant les declaracions fetes a Caldes d’Estrac, als esforços per combatre la Covid-19. Pere Aragonès ha subratllat que “la covid no fa vacances”,  i ha recordat que, tot i que els nivells de contagi estan disminuint progressivament i s’estan estabilitzant les xifres hospitalàries, “encara no hem superat la cinquena onada”. “Tenim una eina al nostre abast, la vacuna, i estem posant més instruments al servei de la ciutadania, obrint la vacunació sense cita per als ciutadans majors de 12 anys”, ha explicat el president. Per això, ha demanat que “tota aquella població que no està vacunada aprofiti aquests dies per a fer-ho i poder afrontar així l’inici del nou curs de la millor  manera possible”.

Servei de bany adaptat de la Creu Roja

El president Aragonès s’ha desplaçat aquest matí a Caldes d’Estrac per visitat el Servei preventiu, de socorrisme i bany adaptat que la Creu Roja té habilitat a la platja del municipi. El cap del Govern s’hi ha reunit amb els responsables de l’entitat, encapçalats pel president de Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet, i la presidenta a Barcelona, Lídia Lanuza, i ha pogut parlar amb alguns dels usuaris del servei de bany adaptat que ofereix Creu Roja dins la campanya d’estiu. Aquest servei permet a persones amb discapacitat poder gaudir d’un bany segur en el mar i que els seus familiars puguin disposar a més, gràcies a aquesta ajuda, d’un descans.

Pere Aragonès ha valorat la tasca que la Creu Roja fa arreu del país i ha agraït “la resposta absolutament imprescindible” que l’entitat està donant “davant les emergències derivades de la Covid-19”, així com també davant altres necessitats com és el cas del servei de bany adaptat, que ha pogut conèixer de primera mà durant la seva visita al mòdul de la Creu Roja. En aquesta línia, el president ha agraït també la feina dels ajuntaments, com el de Caldes d’Estrac, l’alcalde del qual, Òscar Baró, ha estat present durant la visita, que col·laboren, ha dit, amb què “puguem gaudir del nostre país tots els ciutadans i ciutadanes, independentment de les nostres condicions físiques i de salut, o de la nostra edat”.

 

 

3  

Imatges

Foto visita Creu Roja (1)

Foto visita Creu Roja (1) 1629

Foto visita Creu Roja (2)

Foto visita Creu Roja (2) 2418

Foto visita Creu Roja (3)

Foto visita Creu Roja (3) 2354