Primer pla d'unes mans d'una dona gran.

S'autoritzen les sortides curtes de les residències per la millora de la incidència de la covid19

Es mantenen els cribratges als professionals i les proves d'antígens per a les visites familiars per garantir la protecció de residents i treballadors

query_builder   17 agost 2021 09:18

event_note Nota de premsa

S'autoritzen les sortides curtes de les residències per la millora de la incidència de la covid19

Es mantenen els cribratges als professionals i les proves d'antígens per a les visites familiars per garantir la protecció de residents i treballadors

El pla d’intensificació de les mesures de control en l’entorn residencial que es va posar en marxa arran de l’alta incidència de la covid19 a Catalunya ha aconseguit contenir l’entrada del coronavirus a aquests centres. Les dades assenyalen una clara tendència a la reducció de la incidència de nous casos, tot i que l’afectació, tant a la comunitat com a les residències, encara és elevada.

En aquest context, els departaments de Salut i Drets Socials han decidit actualitzar les mesures de protecció davant el coronavirus a partir d’avui i per als propers 14 dies.

Pel que fa als professionals, es considera necessari mantenir els cribratges periòdics ja establerts, així com les mesures d’aïllament en cas de positiu i la vacunació per a les noves incorporacions.

En cas de brot entre els residents, es manté l’aïllament de 10 dies per als casos confirmats. Els que no siguin casos confirmats i estiguin correctament vacunats no hauran de fer quarantena, però sí que se’ls haurà de fer PCR.

Quant a les visites familiars, han de donar negatiu –com ja es fa ara- en un test  d’antigen. La prova la podrà fer o supervisar qualsevol professional de la residència que hagi rebut la formació pertinent. Es manté la limitació de 2 persones com a màxim per visita.

Es reprenen les sortides dels residents de menys de tres dies, sempre i quan es relacionin amb una sola bombolla de convivència. En el cas de passejades o sortides d’unes hores, es recomana que siguin en espais oberts. Es mantenen les sortides de 3 o més dies com fins ara. Els familiars que vagin a recollir als residents hauran de signar una declaració responsable i donar negatiu de coronavirus en un test d’antígens.

El pla insisteix en la conveniència de la vacunació per a totes les persones que puguin estar en contacte amb els residents; en la sectorització dels espais a les residències per fer aïllaments correctament; en les unitats de convivència estables; en la formació dels professionals; en la revisió dels circuits de residus i de cuina i en general en les mesures de seguretat, higiene i ventilació a les instal·lacions.