Protecció Civil de la Generalitat desactiva el Pla INFOCAT

query_builder   18 agost 2021 12:23

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat desactiva el Pla INFOCAT

  • El Pla INFOCAT queda en situació de Prealerta perquè tot i la millora de les condicions meteorològiques previstes per avui, el risc d’incendi forestal continua sent elevat
  • Protecció Civil manté la crida a mantenir la prudència en les activitats al medi natural per evitar el risc d’incendi forestal

Protecció Civil de la Generalitat desactiva el Pla especial per incendis forestals a Catalunya (INFOCAT) donat que les previsions d'incendis per avui es troben a uns nivells més favorables en el conjunt del territori i per la finalització de les mesures restrictives de la Resolució INT/2650/2021, de 16 d’agost, aquesta passada nit a les 00 hores d’avui dimecres 18 d’agost. Es manté el Pla INFOCAT en Prealerta perquè tot i la millora en les condicions meteorològiques, la manca de precipitacions dels darrers mesos i l’estat de la vegetació, molt seca, fa que el risc d’incendi encara sigui elevat.

El cos d'Agents Rurals manté el pla Alfa 3 a 10 municipis de l'Alt Empordà: Cadaqués, Colera, el Port de la Selva, la Selva de Mar, Llançà, Palau-saverdera, Pau, Portbou, Roses, Vilajuïga. Aquesta activació suposa la suspensió de totes les activitats que puguin generar un risc d'incendi forestal. A més, avui continuaran les restriccions d'accés en l'espai natural del Cap de Creus.

En aquest sentit, Protecció Civil de la Generalitat, tot i la finalització de les mesures restrictives en el medi natural, manté la crida a la col·laboració i al compromís de tothom per evitar situacions de risc en l'entorn forestal i, especialment, evitar llençar qualsevol burilla des d'un vehicle o caminant, encara que sembli apagada, Així com qualsevol altra activitat que pugui generar guspires o flames. Cal reforçar la prevenció i evitar qualsevol situació de risc i trucar al 112 en cas de veure una columna de fum.