Els Mossos d'Esquadra detenen un home per amenaçar el president de la Generalitat a través de cartes de correu postal

query_builder   19 agost 2021 19:04

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen un home per amenaçar el president de la Generalitat a través de cartes de correu postal

  • El presumpte autor de les amenaces tenia onze armes de foc que han estat comissades

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra han detingut aquest matí a Manresa (Bages) un home, de 81 anys i nacionalitat espanyola, com a presumpte autor d’un delicte d’amenaces amb l’agreujant per cometre el delicte per motius d’antagonisme ideològic. L’actuació també ha permès intervenir onze armes de foc que pertanyen a l’arrestat.

Els investigadors van tenir coneixement el 22 de juny que al Palau de la Generalitat s’havien rebut dos sobres que havien generat sospites, a l’interior dels quals hi havia cartes escrites amb un ordinador adreçades al president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, amb un contingut amenaçador: amenaçava amb l’ús d’armes de foc contra el president i ltres càrrecs de partits del Govern per motivacions d’antagonisme ideològic.

El 23 de juliol, quan la investigació ja  estava en curs, va arribar una tercera carta amb un  contingut similar al Palau de la Generalitat. En aquesta ocasió les amenaces es concretaven exclusivament contra el president de la Generalitat. Els sobres duien un mata-segells de Manresa (Bages).

La investigació  ha permès determinar la identitat del presumpte autor i la seva localització. Avui al matí s’ha dut a terme la detenció  d’un home de 81 anys i nacionalitat espanyola, al seu domicili de Manresa. També se li han comissat quatre armes curtes i set armes llargues registrades de les quals disposava de llicència en vigor.

La detenció de l’investigat s'ha deixat sense efecte després de les diligències policials oportunes
Àrea de Comunicació
Barcelona, 19 d’agost de 2021

2  

Imatges

Imatge 1

Imatge 1 49

Imatge 2

Imatge 2 155