.

El conseller Torrent insta al Govern espanyol a ampliar el termini dels ajuts Next Generation convocats a l'agost "per garantir que arribin a les empreses que més ho necessiten"

query_builder   20 agost 2021 11:51

event_note Nota de premsa

El conseller Torrent insta al Govern espanyol a ampliar el termini dels ajuts Next Generation convocats a l'agost "per garantir que arribin a les empreses que més ho necessiten"

  • En una carta a la Ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, afirma que aquest calendari “incomprensible” ha generat “indignació en el teixit empresarial català”
  • Torrent demana a la Ministra que “escolti el sector empresarial” i reitera “la necessitat que els fons siguin gestionats des de Catalunya”
Carta
.
El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha instat al Govern espanyol a ampliar el termini de les línies d’ajut dels fons Next Generation que s’obrin aquest agost per tal de “garantir que arribin a les empreses que més ho necessiten”.

En una carta adreçada a la Ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, el conseller qüestiona la convocatòria de dues línies d’ajut a empreses del sector industrial en el marc dels Fons Next Generation “en ple mes d’agost i sense avís previ”. Concretament, d’una línia de suport a projectes que promoguin la transformació digital i la millora de la sostenibilitat ambiental de les empreses industrials, i d’una altra adreçada a projectes industrials de recerca, desenvolupament i innovació en la indústria manufacturera.

Torrent ha traslladat a la Ministra “la indignació” que la gestió d’aquests recursos ha generat “en el teixit empresarial català i també entre els agents econòmics connectats amb la petita i mitjana empresa del país”. El conseller assenyala que “la celeritat ha d’anar acompanyada d’un calendari, uns terminis i la informació adequada per tal d’assegurar que les empreses susceptibles a acollir-s’hi poden fer-ho efectivament”. “En cas contrari, s’estaria cometent una injustícia”, ha remarcat.

En aquest sentit, el conseller recomana a la Ministra “escoltar el sector empresarial català”, i insta a l’executiu espanyol a “modificar i adaptar les característiques de les noves línies d’ajuts —i especialment aquelles previstes per a aquest mes d’agost— ampliant terminis i millorant-ne la comunicació”.

El titular d’Empresa i Treball aprofita la missiva per recordar que aquesta situació “incomprensible s’hauria pogut evitar si s’apliqués de manera efectiva el principi de subsidiarietat per a la gestió dels Fons Generation”, i reitera la “necessitat que els fons siguin gestionats des de Catalunya” ja queés una obvietat que qui millor coneix les necessitats i el funcionament del teixit empresarial, especialment de les pimes, són les administracions properes”.


Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

 

1  

Fitxers adjunts

Carta del Conseller Roger Torrent

Carta del Conseller Roger Torrent
PDF | 136