Un dels corbs que volaven sense l'autorització.

Agents Rurals denuncien una famosa Tiktoker per fer volar tres corbs sense autorització a la Reserva Natural Parcial del Mas de Melons

query_builder   25 agost 2021 12:23

event_note Nota de premsa

Agents Rurals denuncien una famosa Tiktoker per fer volar tres corbs sense autorització a la Reserva Natural Parcial del Mas de Melons

El vol dels tres animals molestava la fauna autòctona de l’espai natural

En aquestes dates, dins de la reserva, nien al sòl espècies altament protegides i en perill d'extinció
Imatges d'un dels corbs.

El Grup Especial de Verins i Antifurtivisme (GEVA) dels Agents Rurals han denunciat a una famosa Tiktoker per fer volar tres corbs (Corvus corax) sense autorització, a la Reserva Natural Parcial del Mas de Melons (Castelldans).

Arran d’una queixa ciutadana, el Cos d’Agents Rurals s’han personat a l’espai natural on han identificat un grup de set persones, inclosa la influencer, amb tres corbs (Corvus corax), els quals molestaven a la fauna autòctona del parc després de fer-los volar en nius propers de gaig blau (Coracias garrulus). 

A la reserva, els agents han comprovat la documentació que acreditava la tinença dels corbs i s’ha comprovat que no disposaven de l’autorització per fer-los volar dins de la Reserva del Mas de Melons. Entrar i fer volar ocells tipus còrvids, falcònids i accipitriformes requereix d’una autorització del Departament d'Acció Climàtica, Agricultura i Alimentació, la qual no disposaven, motiu pel qual se’ls ha denunciat per la Llei de Protecció dels Animals.

El grup de joves amb els corbs que feien volar sense l'autorització.
Cal destacar que en aquestes dates, dins de la reserva, nien al sòl espècies altament protegides i en perill d'extinció, de les quals els secans de Lleida alberguen els darrers individus d'aquestes ocells al Principat, com pot ser la ganga, la xurra o el sisó.

La Reserva Natural Parcial del Mas de Melons pertany a la Xarxa Natura 2000 dins dels Secans del Mas de Melons-Alfés i representa un dels darrers paisatges estèpics de Catalunya. La finca va ser comprada íntegrament per la Generalitat de Catalunya per preservar un dels darrers paisatges estèpics per a les futures generacions.