Miniatura NP PNAP - Estana

El Parc Natural del Cadí-Moixeró i l'Entitat Municipal Descentralitzada d'Estana habiliten un aparcament a l'entrada del poble d'Estana (Cerdanya)

query_builder   26 agost 2021 14:48

event_note Nota de premsa

El Parc Natural del Cadí-Moixeró i l'Entitat Municipal Descentralitzada d'Estana habiliten un aparcament a l'entrada del poble d'Estana (Cerdanya)

Foto web NP PNAP - Estana
Camp condicionat com a aparcament provisional aquest estiu

L’Entitat Municipal Descentralitzada d’Estana en col·laboració amb el Parc Natural del Cadí-Moixeró ha habilitat un aparcament de 1.800 metres quadrats a l’entrada del poble d’Estana, del 2 d’agost al 12 de setembre de 2021.

El principal objectiu d’aquesta mesura és canalitzar els nombrosos vehicles que arriben al poble d’Estana cap a aquest nou prat habilitat com a aparcament temporal, durant les setmanes de major afluència de la temporada d’estiu. Els visitants arriben a Estana principalment per a visitar Prat de Cadí, i en una altra mesura el poble d’Estana i la ruta dels miradors del Pla de l’Àliga.

D’aquesta manera, s’està aconseguint la reducció de la presència de vehicles a l’aparcament de Coll de Pallers i dins del poble d’Estana, evitant, així, nombrosos problemes d’accés als veïns del poble i als ramaders que treballen a la zona. En moments d’elevada afluència s’ha arribat a comptabilitzar més de 150 vehicles a la zona, en una sola jornada.

L’aparcament habilitat va acompanyat d’un reforç de la senyalització de la zona i d’un informador del Parc Natural que cobrirà l’horari de 9h 13h de l’últim cap de setmana d’agost i els dos primers caps de setmana de setembre.

Des del Parc Natural es vol recordar que l’aparcament de vehicles s’ha de fer en les àrees habilitades per a aquesta finalitat. Queda expressament prohibit estacionar vehicles de forma que s’impedeixi l’accés a les finques, habitatges o als camins de la xarxa viària, així com en camps de conreu, conreats o sense conrear, prats, pastures, i espais delimitats per tancats elèctrics. També queda expressament prohibit aparcar en les entrades de camins i/o accessos a camps i/o prat, pistes de desembosc, i quan no es pugui garantir el pas d’un vehicle pesant, per tant ha de quedar una amplada de circulació útil superior als 3 metres. Els vehicles mal estacionats que impedeixen la circulació a altres vehicles, i en especial als agrícoles, serveis oficials i/o d’emergències poden ser retirats.

Des del Parc Natural del Cadí-Moixeró es contribueix d’una manera directa a la reordenació dels accessos al parc, i amb mesures com aquestes es dóna un suport actiu als ajuntaments i a les entitats municipals descentralitzades per a conservar l’espai natural.

1  

Imatges

Camp condicionat com a aparcament provisional aquest estiu

Camp condicionat com a aparcament provisional aquest estiu 739