Platja de S'Abanell

Ofegament mortal en una platja de Blanes (Selva)

query_builder   27 agost 2021 12:06

event_note Nota de premsa

Ofegament mortal en una platja de Blanes (Selva)

Platja de S'Abanell

Un home de 82 anys d’edat i de nacionalitat alemanya ha mort aquest matí a la platja de S’Abanell de Blanes (Selva).  

Segons l’avís que ha rebut el telèfon d’emergències 112 (8.56 hores) per part d’un alertant hi havia un home inconscient a l’aigua.

A l’arribada dels efectius del Sistema d’Emergències Mediques (SEM) l’home es trobava inconscient a la sorra i han iniciat les maniobres de reanimació cardiopulmonar, que han estat infructuoses. Per atendre l’emergència, el SEM ha mobilitzat a la zona dues unitats terrestres.

La platja de S’Abanell disposa de servei de vigilància però en el moment dels fets aquest no havia començat encara. Avui hi ha bones condicions per al bany i oneja la bandera verda.

Fins al lloc s’han desplaçat agents de la Policia Local i efectius de la Guardia Civil, per encarregar-se de les diligències.

Es tracta de la setzena víctima mortal ofegada a les platges catalanes des que va començar la campanya el passat 15 de juny.

Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades.

 

Podreu consultar-les al visor de Protecció Civil  https://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/estatplatges/, on trobareu la informació de la bandera que hi oneja, serveis que ofereix,...

Si observeu que algú es troba malament o té dificultats per sortir de l’aigua cal avisar urgentment el socorrista o al telèfon 112 per facilitar la seva actuació ràpida. En el bany, cal tenir present sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc. Consulteu els consells d’autoprotecció a la platja https://interior.gencat.cat/platges